TSH Vliegtuigmaakindustrie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

TSH Vliegtuigmaakindustrie

17-05-2021

Bent u met uw bedrijf of kennisinstelling actief in de vliegtuigbouw maakindustrie? Wilt u met uw onderzoeksproject bijdragen aan verduurzaming van de luchtvaart? Wilt u daarbij de relatie tussen Europees onderzoek en innovatie en nationale onderzoeksactiviteiten op het terrein van civiele vliegtuigontwikkeling versterken? Maak dan gebruik van de subsidieregeling TopSector High Tech Vliegtuigmaakindustrie (hierna: TSH Vliegtuigmaakindustrie).

Het doel van de regeling TSH Vliegtuigmaakindustrie is onderzoeksprojecten te stimuleren die bijdragen aan verduurzaming van de luchtvaart. Een ander doel is de relatie tussen Europees onderzoek en innovatie en nationale onderzoeksactiviteiten op het terrein van civiele vliegtuigontwikkeling te versterken. Zo geeft de regeling invulling aan de oproep van de Europese Unie om de samenhang tussen nationale stimuleringsregelingen en het Europese partnerschap Clean Aviation te bevorderen.

De doelgroep van deze regeling zijn samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, of bedrijven en kennisinstellingen.

Subsidieregeling R&D Mobiliteitssectoren (RDM)

Subsidieregeling R&D Mobiliteitssectoren (RDM) is voor bedrijven werkzaam in de automotive, luchtvaart en maritieme sectoren om R&D-investeringen in onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, die door de coronacrisis sterk onder druk staan, te ondersteunen. Bekijk de verschillen en overeenkomsten tussen TSH en RDM.

Budget

Voor 2021 is een budget beschikbaar van € 9,5 miljoen. De subsidie bedraagt minimaal € 125.000 per deelnemer aan het samenwerkingsverband en minimaal € 500.000 en maximaal € 4.000.000 per onderzoeksproject.

Voorwaarden

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet uw project aan een aantal voorwaarden voldoen.

Lees meer over de voorwaarden en rangschikkingscriteria.

Aanvragen

U kunt TSH Vliegtuigmaaktindustrie aanvragen vanaf 17 mei 9:00 uur tot en met 24 augustus 2021, 17:00 uur. Voor uw aanvraag heeft u minimaal eHerkenning niveau 2+ met machtiging 'RVO diensten op niveau 2+' nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eerst eHerkenning aan.

Uw aanvraag direct regelen
De formats van de verplichte bijlagen (projectplan en begroting) vindt u op de aanvraagpagina.

U kunt alleen als samenwerkingsverband een aanvraag indienen. In een samenwerkingsverband moet altijd 1 onderneming vertegenwoordigd zijn.

Na uw aanvraag

De TSH Vliegtuigmaakindustrie is een tender. Bij een tender beoordelen wij uw aanvraag na de sluitingsdatum aan de hand van de rangschikkingscriteria.

Beslissing

U ontvangt binnen 13 weken na de sluitingsdatum een subsidiebeschikking met de beoordeling van uw project. Bij een positief besluit bevat deze beschikking ook details over de uitbetaling van de subsidie en de verplichtingen van de subsidieontvangers.

Voortgang

U rapporteert eenmaal per jaar over de voortgang van uw project. De data waarop u moet rapporteren, staan in de beschikking.

Voortgang doorgeven

Als uw project wijzigt

Vindt er een wijziging plaats in uw project, de uitvoering en/of organisatie? Geef dit dan altijd aan ons door. Voor sommige wijzigingen moet u vooraf om toestemming vragen. Als u dit niet doet, loopt u het risico dat u geen subsidie ontvangt voor de gewijzigde projectdelen, of zelfs voor het hele project.

Wijzigingen doorgeven

Achtergrond

Lees meer over de achtergrond van de regeling.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.