Aanvraagproces TVL Q1 | Tegemoetkoming Vaste Lasten | RVO | Rijksdienst

Service menu right

Aanvraagproces Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1 2021

31-03-2021

Bekijk hoe het aanvraagproces voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten voor het 1e kwartaal van 2021 (TVL Q1 2021) verloopt. Van voorbereiden tot en met aanvragen.

U kunt tot 18 mei 2021 17:00 uur TVL Q1 2021 aanvragen.

Uw aanvraag direct regelen

Uw aanvraag voorbereiden

U kunt de TVL vanuit huis zelf online aanvragen. Een aantal KVK-gegevens wordt automatisch ingevuld. Deze moet u controleren. Verzamel vooraf alle gegevens die u voor uw aanvraag nodig heeft:

 • Identificatie: U logt in met eHerkenning niveau 3 met machtiging 'RVO diensten op niveau eH3' (of hoger) of DigiD. Als u DigiD gebruikt, moet u degene zijn die bij KVK geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf.
 • KVK-nummer van uw onderneming (let op: niet het vestigingsnummer/RSIN).
 • Uw contactgegevens: naam, telefoonnummer, e-mailadres.
 • Het bankrekeningnummer dat op naam staat van uw onderneming. Heeft u een eenmanszaak en heeft u geen zakelijk bankrekeningnummer? Dan mag u uw privérekeningnummer doorgeven waarop de zakelijke transacties uit uw onderneming plaatsvinden. Let op: het rekeningnummer dat u bij uw aanvraag invult, gebruiken wij voor het overmaken van de tegemoetkoming. Controleer deze daarom goed!
 • Welke omzetgegevens u nodig heeft, hangt af van de datum waarop u uw bedrijf voor het eerst inschreef in het Handelsregister van KVK.

Heeft u uw bedrijf voor 1 januari 2019 voor het eerst ingeschreven in het Handelsregister van KVK?

 • Als u omzetbelasting (btw) betaalt: pdf’s van de btw-aangiften van het 1e kwartaal van 2019 (Q1 2019, jan-mrt 2019). Als u de aangiften niet heeft, mag u ook een pdf van uw omzet over het 1e kwartaal van 2019 uit uw eigen boekhoudprogramma uploaden. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn.
 • Als u geen omzetbelasting (btw) betaalt: een pdf van uw omzet over het 1e kwartaal van 2019 uit uw eigen boekhoudprogramma. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn. Als u deze niet heeft, mag u ook een pdf van de jaarrekening over 2019 uploaden.

Waarom kijken we naar Q1 2019 en niet naar Q1 2020?

Er is een vergelijkbare periode van voor de coronacrisis nodig, vandaar Q1 2019. U kunt geen ander kwartaal kiezen. Het zou te lang duren om voor elke ondernemer de passendste periode te bepalen en controleren.

Heeft u uw bedrijf na 31 december 2018 en uiterlijk op 30 september 2019 voor het eerst ingeschreven?

 • Als u omzetbelasting (btw) betaalt: pdf’s van de btw-aangiften van de eerste 3 maanden van een geheel kalenderkwartaal volgend op de maand waarin u bent gestart met uw bedrijf (apr-jun, of jul-sep, of okt-dec 2019). Uw startdatum is de datum waarop u uw bedrijf voor het eerst inschreef in het Handelsregister van KVK. Als u de aangiften niet heeft, mag u ook een pdf van uw omzet in de eerste 3 maanden van een geheel kalenderkwartaal volgend op de maand waarin u bent gestart met uw bedrijf uit uw eigen boekhoudprogramma uploaden. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn.
 • Als u geen omzetbelasting (btw) betaalt: een pdf van uw omzet over eerste 3 maanden van een geheel kalenderkwartaal na de start van uw bedrijf uit uw eigen boekhoudprogramma (apr-jun, of jul-sep, of okt-dec 2019). Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn. Als u deze niet heeft, mag u ook een pdf van de jaarrekening over 2019 uploaden.

Heeft u uw bedrijf na 30 september 2019 en uiterlijk op 30 november 2019 voor het eerst ingeschreven?

 • Als u omzetbelasting (btw) betaalt: pdf’s van de btw-aangiften van de eerste 3 volle maanden na de dag van de start van uw bedrijf. Uw startdatum is de datum waarop u uw bedrijf voor het eerst inschreef in het Handelsregister van KVK. Als u de aangiften niet heeft, mag u ook een pdf van uw omzet van de eerste 3 volle maanden na de dag van de start van uw bedrijf uit uw eigen boekhoudprogramma uploaden. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn.
 • Als u geen omzetbelasting (btw) betaalt: een pdf van de jaarrekening over 2019 en omzetgegevens uit uw eigen boekhoudprogramma van de eerste 3 volle maanden na de dag van de start van uw bedrijf. Als u geen jaarrekening heeft over 2019, mag u ook alleen een pdf van uw omzet van de eerste 3 volle maanden na de dag van de start van uw bedrijf uit uw eigen boekhoudprogramma uploaden. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn. Uw startdatum is de datum waarop u uw bedrijf voor het eerst inschreef in het Handelsregister van KVK.

Heeft u uw bedrijf na 30 november 2019 en uiterlijk op 29 februari 2020 voor het eerst ingeschreven?

 • Als u omzetbelasting (btw) betaalt: pdf’s van de btw-aangiften na de dag van de start van uw bedrijf tot en met 15 maart 2020. Uw startdatum is de datum waarop u uw bedrijf voor het eerst inschreef in het Handelsregister van KVK. Als u de aangiften niet heeft, mag u ook een pdf van uw omzet na de dag van de start van uw bedrijf tot en met 15 maart 2020 uit uw eigen boekhoudprogramma uploaden. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn.
 • Als u geen omzetbelasting (btw) betaalt: een pdf van de jaarrekening over 2019 en omzetgegevens uit uw eigen boekhoudprogramma van de periode na de dag van de start van uw bedrijf tot en met 15 maart februari 2020. Als u geen jaarrekening heeft over 2019, mag u ook alleen een pdf van uw omzet vanaf de start van uw bedrijf tot en met 15 maart 2020 uit uw eigen boekhoudprogramma uploaden. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn. Uw startdatum is de datum waarop u uw bedrijf voor het eerst inschreef in het Handelsregister van KVK.

Heeft u uw bedrijf na 29 februari 2020 en uiterlijk op 15 maart 2020 voor het eerst ingeschreven?

Om de minimale subsidie te ontvangen, moet u verklaren dat uw vaste lasten van januari tot en met maart 2021 minimaal € 1.500 zijn. Let op: het gaat om uw berekende vaste lasten, niet om de werkelijke vaste lasten.

Aanvragen

U kunt TVL Q1 2021 van 15 februari (12:00 uur) tot 18 mei 2021 (17:00 uur) aanvragen. In elk kwartaal kunt u TVL aanvragen, ook als u de voorgaande periode geen aanvraag deed of niet in aanmerking kwam. U logt in met eHerkenning niveau 3 met machtiging 'RVO diensten op niveau eH3' (of hoger) of DigiD. Als u DigiD gebruikt, moet u degene zijn die bij KVK geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf.

 

Uw aanvraag direct regelen

Als u de aanvraag invult, bent u tussen de 20 en 40 minuten bezig. De aanvraag tussendoor opslaan en later afmaken, kan altijd.

TVL-aanvraag door intermediair via ketenmachtiging

U kunt de TVL ook door een tussenpersoon laten aanvragen. Dit kan alleen met een ketenmachtiging via eHerkenning. Dit gaat als volgt:

 • Uw intermediair vraagt een ketenmachtiging aan bij een erkende leverancier van eHerkenning. De intermediair moet minimaal beschikken over eH3. De intermediair kan eH3 aanschaffen samen met de ketenmachtiging.
 • U ontvangt van de leverancier bericht om toestemming te geven voor de ketenmachtiging.
 • Als de ketenmachtiging is geregeld, logt de intermediair in op mijn.rvo.nl/tvl met eHerkenning om de TVL voor u aan te vragen.

  Na uw aanvraag

  (update 31-03-2021)

  Binnen 8 weken hoort u of wij uw aanvraag goedkeuren. U ontvangt per e-mail een besluit. Keuren wij uw aanvraag goed? Dan staat het voorschot meestal binnen 5 werkdagen na verzending van het besluit op uw rekening. We doen ons best ervoor te zorgen dat uw definitieve subsidie zo snel mogelijk op uw rekening staat.

  Bekijk hoe het na uw aanvraag verdergaat

  Bent u tevreden over deze pagina?

  Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
  Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
  De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.