Vaccindoses tegen salmonella | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Vaccindoses tegen salmonella

Gesloten
01-02-2021

Vaccineert u uw legvermeerderingsdieren of leghennen tegen salmonella enteritidis of typhimurium? U kunt subsidie krijgen voor de kosten van de vaccindosis.

Deze subsidie is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

De landen van de Europese Unie (EU) bestrijden samen verschillende besmettelijke dierziekten en zoönosen, zoals salmonella. Hiermee wil zij zorgen voor minder besmette eindproducten. Elk jaar maakt Nederland hiervoor een programma met maatregelen.

Budget

Het budget voor de subsidie Vaccindoses tegen salmonella is in 2020 € 1,02 miljoen.

Hoeveel subsidie u krijgt

U krijgt subsidie voor elke vaccindosis. De hoogte van uw subsidie ligt aan het soort vaccin dat het dier heeft gekregen. Er zijn 2 soorten vaccins waarvoor u subsidie kunt krijgen. Deze verschillen in prijs en werking.

  • Vaccin tegen salmonella enteritidis: dit is een goedkoper en minder breed werkend vaccin. U krijgt € 0,028 voor elke vaccindosis.
  • Vaccin tegen salmonella enteritidis en typhimurium: dit is een duurder en breder werkend vaccin. U krijgt € 0,049 voor elke vaccindosis.

Wij keuren de subsidie goed op volgorde van aanvraag tot het budget op is. Hierbij geldt wie het eerst komt, het eerst maalt.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden voor deze subsidie:

  • U houdt zelf de legvermeerderingsdieren of leghennen die u vaccineert tijdens de opfokfase.
  • De dieren die u vaccineert staan in het Koppel Informatiesysteem Pluimvee (KIP).
  • U vaccineert de dieren in de periode van 15 augustus tot en met 31 december 2020.
  • U vaccineert de dieren minimaal één keer en maximaal 3 keer.
  • De vaccins zijn geregistreerd in Nederland. U dient ze toe volgens de vaccinatieschema’s uit de handelsvergunning van het vaccin. U leest hier meer over in artikel 2.19 van de Wet dieren.
  • U krijgt geen subsidie voor de dieren waarvoor u al de Subsidie vaccinatie salmonella heeft gekregen.

Na uw aanvraag

Heeft u subsidie aangevraagd? U krijgt binnen 8 weken na uw aanvraag een beslissing. U kunt uw aanvraag bekijken en beheren op mijn.rvo.nl.

U kunt niet meer subsidie krijgen dan voor het aantal dieren dat bij ons staat geregistreerd. Ook krijgt u niet meer subsidie dan voor het aantal dieren waarvoor u subsidie aanvraagt.

Wij controleren uw gegevens en beoordelen of u aan de voorwaarden voldoet. Wij gaan ervan uit dat u hieraan meewerkt.

Achtergrond

De subsidie Vaccindoses tegen salmonella volgt de Subsidie vaccinatie salmonella op. Deze oude subsidie eindigt op 31 december 2020. Voor dieren die u vanaf 1 januari 2021 op uw bedrijf plaatst krijgt u deze subsidie niet meer. Met de subsidie Vaccindoses tegen salmonella krijgt u ook subsidie voor dieren die hierna gevaccineerd worden. De nieuwe subsidie is gewijzigd, u krijgt geen subsidie voor de aanschafkosten van gevaccineerde dieren maar voor de vaccindoses.

Er zijn 2 subsidies voor vaccineren tegen salmonella.

Fokt u legpluimvee op? Als opfokker vraagt u de subsidie Vaccindoses tegen salmonella aan. In 2021 komt er een nieuwe subsidie voor het kopen van vaccindoses tegen salmonella. Om te zorgen voor een goede overgang naar de nieuwe subsidie is er een overgangsregeling. U krijgt hiermee nu al subsidie voor de kosten van de vaccindoses. U vindt meer informatie op de pagina Vaccindoses tegen salmonella. Op onze website vraagt u vanaf 15 augustus 2020 uw subsidie aan. Uw aanvraag moet op 31 januari 2021 voor 17:00 uur bij ons binnen zijn.  

Houdt u legpluimvee? Als houder vraagt u de Subsidie vaccinatie salmonella aan. Dit jaar is het laatste jaar dat u subsidie aanvraagt voor de aanschafkosten van gevaccineerde dieren. Vanaf 2021 vraagt de opfokker subsidie aan voor de kosten van de vaccindoses. U leest meer over de subsidie op de pagina Subsidie vaccinatie salmonella. U kunt deze subsidie vanaf 1 juli 2020 aanvragen op onze website. Uw aanvraag moet op 31 januari 2021 voor 17:00 uur bij ons binnen zijn.  

Samen voor gezondere kippen

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.