VAMIL-compensatie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

VAMIL-compensatie

Gesloten
04-11-2019

Regeling bestemd voor agrarisch ondernemers die hun investeringen in duurzame stallen en kassen willen afschrijven.

Met de VAMIL-regeling schrijven agrarisch ondernemers investeringen in duurzame stallen en kassen tot maximaal de restwaarde willekeurig af. Per 1 januari 2009 werd de VAMIL-regeling verruimd voor duurzame kassen en stallen. Ondernemers die hierin in 2007 of 2008 hebben geïnvesteerd, vallen buiten deze verruiming.

Als zij hierdoor financieel nadeel hebben, komen ze in aanmerking voor compensatie. De compensatie is het misgelopen rentevoordeel. Ondernemers konden zich hiervoor tot 31 oktober 2011 aanmelden. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken milieuvriendelijke investeringen.

Indieningstermijn

De regeling is gesloten. Wel kunt u nog een voorschot en vaststelling aanvragen.

Voorschot en vaststelling aanvragen

Uw voorschot wordt automatisch berekend terwijl u het formulier invult. Zo kunt u tijdens uw aanvraag al zien wat de stand van zaken is. Bij het voorschot wordt uitgegaan van vaste geschatte waarden. Er wordt geen rekening gehouden met carry-back.

Vaststelling aanvragen is pas mogelijk als:

  • de investering van de fiscale balans is verdwenen voor het einde van de afschrijvingsperiode. U vraagt dan binnen 4 jaar vaststelling van de compensatie aan.
  • de afschrijvingsperiode is verstreken en de overeenkomst eindigt. De investering hoeft dan nog niet van de balans te zijn verdwenen. U vraagt dan binnen 4 jaar na afloop van het jaar waarin de afschrijvingsperiode eindigt vaststelling aan.
 

Budget

U kon niet gebruikmaken van de verruiming van de VAMIL-regeling vanaf 2009. Daardoor ontvangt u minder rente of, in het geval van een lening, betaalt u meer rente. U krijgt compensatie voor het misgelopen rentevoordeel over uw investering in 2007 of 2008. De compensatie geldt niet voor het verschil in belasting. De berekening staat in uw overeenkomst VAMIL-compensatie.

Voorwaarden

Als u subsidie had aangevraagd voor VAMIL-compensatie, dan golden er bepaalde voorwaarden. Bekijk een overzicht van alle voorwaarden.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.