Vergroeningsbetaling 2020 | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Vergroeningsbetaling 2020

Gesloten
02-11-2020

Vraagt u uitbetaling van betalingsrechten aan? Dan moet u ook aan de vergroeningseisen voldoen en krijgt u samen met de basisbetaling de vergroeningsbetaling. Zo helpt u mee aan de bescherming van milieu en natuur.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

Budget

In 2020 is het bedrag van de vergroeningsbetaling € 111,96 per hectare. Dit is 43,107% van de basisbetaling.

Vrijstelling

In sommige situaties hoeft u niet aan de voorwaarden te voldoen. U krijgt dan vrijstelling. Op de pagina’s Gewasdiversificatie 2020 en Ecologisch aandachtsgebied 2020 leest u in welke situaties u vrijstelling krijgt. En hoe u aan de vergroeningseisen kunt voldoen als u geen vrijstelling heeft.

Heeft u geen vrijstelling? En voldoet u ook niet of niet aan alle vergroeningsvoorwaarden? Dan krijgt u minder vergroeningsbetaling en wordt u mogelijk ook gekort op uw basisbetaling.

Na uw aanvraag

Vanaf uw aanvraag tot en met de uitbetaling doen we verschillende controles. De beslissing en uitbetaling vindt plaats tussen 1 december 2020 en 30 juni 2021. Lees hierover meer op de pagina Controles op uw aanvraag.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.