Service menu right

Vergroeningsbetaling 2020

Vraagt u uitbetaling van betalingsrechten aan? Dan kunt u ook een vergroeningsbetaling krijgen. U moet hiervoor als landbouwer bijdragen aan het behoud van milieu en natuur. De vergroeningsbetaling is een extra betaling per hectare, als u voldoet aan de vergroeningseisen.

Budget

Het bedrag van de vergroeningsbetaling is een percentage van de waarde van de basisbetaling. Het percentage voor 2020 weten we aan het einde van het jaar.

Vrijstelling

In sommige situaties hoeft u niet aan de voorwaarden te voldoen. U krijgt dan vrijstelling. Op de pagina’s Gewasdiversificatie 2020 en Ecologisch aandachtsgebied 2020 leest u in welke situaties u vrijstelling krijgt. En hoe u aan de vergroeningseisen kunt voldoen als u geen vrijstelling heeft.

Heeft u geen vrijstelling? En voldoet u ook niet of niet aan alle vergroeningsvoorwaarden? Dan krijgt u minder vergroeningsbetaling en wordt u mogelijk ook gekort op uw basisbetaling.

Aanvragen

Van 1 maart tot en met 15 mei 2020 kunt u de vergroeningsbetaling aanvragen in de Gecombineerde opgave. De aanvraag voor vergroeningsbetaling doet u samen met de aanvraag voor uitbetaling van betalingsrechten.