Vergroeningsbetaling 2021 | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Vergroeningsbetaling 2021

10-02-2021

Vraagt u uitbetaling van betalingsrechten aan? Dan moet u ook aan de vergroeningseisen voldoen. Zo helpt u mee aan de bescherming van milieu en natuur. U krijgt de vergroeningsbetaling samen met de basisbetaling.

U vraagt de vergroeningsbetaling aan in de Gecombineerde opgave. Dit kan van 1 maart 2021 tot en met 15 mei 2021.

Budget

De vergroeningsbetaling is een percentage van de waarde van de basisbetaling. Het percentage voor 2021 weten we aan het einde van het jaar.

Voorwaarden

U moet zich houden aan 3 vergroeningseisen. Bij iedere vergroeningseis horen andere voorwaarden:

Vrijstelling

Soms hoeft u niet aan de voorwaarden te voldoen. U krijgt dan vrijstelling. Op de pagina’s Gewasdiversificatie 2021 en Ecologisch aandachtsgebied 2021 leest u in welke situaties u vrijstelling krijgt.

Heeft u geen vrijstelling? En voldoet u niet aan alle vergroeningsvoorwaarden? Dan krijgt u minder vergroeningsbetaling en krijgt u mogelijk een korting op uw basisbetaling.

Aanvragen

U vraagt de vergroeningsbetaling aan in de Gecombineerde opgave. Dit kan van 1 maart 2021 tot en met 15 mei 2021.

Na uw aanvraag

Vanaf uw aanvraag tot en met de uitbetaling doen we verschillende controles. De beslissing en uitbetaling vindt plaats tussen 1 december 2021 en 30 juni 2022. Lees hierover meer op de pagina Controles op uw aanvraag.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.