Service menu right

Zevende Kaderprogramma (KP7)

Gesloten
22-10-2019

KP7 was een groot en ambitieus onderzoeksprogramma met veel verschillende onderdelen en mogelijkheden. Team IRIS (voorheen EG-Liaison, EGL), adviseert u over alles gerelateerd aan KP7.

Met de Zevende Kaderprogramma (KP7), opgevolgd door Horizon2020, stimuleren de Europese Commissie en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat internationale samenwerking tussen bedrijven en wetenschappelijke instellingen, in Europa en erbuiten. Het doel is de Europese concurrentiekracht te verbeteren en de Nederlandse economie te versterken.

Alle KP7 calls nu gesloten

Alle calls van KP7 zijn inmiddels gesloten. De opvolger is Horizon 2020. Ga naar de Horizon 2020 pagina voor de laatste informatie over dit omvangrijke programma. U leest hier ook wat Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor u kan betekenen.

Publicatie

In de publicatie ‘Nederland in KP7 2011’ staat een beschrijving van de Nederlandse deelname gedurende de eerste 4 jaren van het Zevende Kaderprogramma. Tijdens deze periode hebben Nederlandse organisaties ruim €1,6 miljard financiering verkregen uit het Zevende Kaderprogramma.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.