Open voor aanvragen

AanZET budget overtekend

Gepubliceerd op:
11 mei 2022
Laatst gecontroleerd op:
16 mei 2022

Wanneer een subsidieregeling overtekend is, is er voor meer geld aangevraagd dan dat er in de subsidiepot zit. U kunt nog steeds aanvragen. Wel is de kans dat u subsidie krijgt dan erg klein. Lees hoe dat zit voor de regeling AanZET.

Het budget van de subsidieregeling AanZET is overtekend op 9 mei 2022. Op deze dag ging de subsidie open.

Loting

Om te bepalen welke aanvragen subsidie krijgen op de dag van overtekening, loten we tussen de volledige aanvragen die ingediend zijn op 9 mei. De loting vindt plaats op 31 mei. Bent u ingeloot en ontvangt u subsidie? Dan bellen wij u.

Wat betekent dit voor u?

Het kan zijn dat u AanZET willt aanvragen, terwijl het budget overtekend is. Dat betekent het volgende voor u.

  • Soms wijzen we aanvragen af, omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden. Het komt ook voor dat aanvragers hun aanvraag intrekken na het doen van hun aanvraag. Zo kan een deel van het subsidiegeld weer vrijkomen, ook al is de regeling overtekend.
  • Dient u een aanvraag in, nadat het budget overtekend is? Dan komt u alleen nog in aanmerking voor subsidie als er voldoende subsidiegeld vrijkomt vanuit het aanvankelijk budget.
  • De kans dat u subsidie krijgt is dan ook erg klein, zelfs al voldoet uw aanvraag aan de voorwaarden. Daarom melden wij het altijd wanneer een regeling is overtekend.
  • U mag nog steeds aanvragen en we nemen uw aanvraag in behandeling. De afhandeling van uw aanvraag kan langer duren dan u van ons gewend bent. Dat komt doordat we alle voorgaande aanvragen eerst moeten afhandelen. Alleen dan zien we of er nog subsidiegeld over is voor uw aanvraag.

Wat als het budget echt op is?

Zodra de loting is geweest en het subsidiegeld echt op is, leest u dit op de pagina AanZET. Vanaf dat moment wijzen we aanvragen die nog worden ingediend af.

Vragen over AanZET?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?