Gesloten voor aanvragen

Basisbetaling 2021

Gepubliceerd op:
7 januari 2021
Laatst gecontroleerd op:
7 februari 2022

Wilt u uw betalingsrechten laten uitbetalen? Dan moet u zich houden aan de voorwaarden van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). U vraagt de basisbetaling aan in de Gecombineerde opgave. Dit kan van 1 maart 2021 tot en met 15 mei 2021.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

Budget

De waarde van de betalingsrechten was bekend tot en met 2020. Dit jaar berekenen wij de nieuwe waarde. De waarde van betalingsrechten in 2021 hangt onder andere af van de aanvragen in de Gecombineerde opgave. In 2020 was een betalingsrecht € 259,73 waard. Wij verwachten dat dit bedrag in 2021 ongeveer gelijk blijft. Het definitieve bedrag weten wij in november. Dit leest u dan op onze website.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden om betalingsrechten te laten uitbetalen.

Minimaal bedrag € 500

We betalen de directe betalingen uit als het bruto bedrag € 500 of hoger is. We rekenen kortingen niet mee bij de hoogte van dit bedrag.

Actieve landbouwer

U bent een actieve landbouwer als uw bedrijf met een landbouwactiviteit staat ingeschreven bij KVK. Deze landbouwactiviteit moet de hoofdactiviteit zijn van uw bedrijf. Ga voor meer informatie naar de pagina Actieve landbouwer 2021.

Landbouwgronden

Heeft u grond voor landbouwactiviteiten? Voor landbouwgrond gelden voorwaarden waar u zich aan moet houden. Meer informatie leest u op de pagina Landbouwgrond GLB 2021.

Vergroeningsbetaling

Wilt u uw betalingsrechten laten uitbetalen? Dan moet u zich ook aan de vergroeningseisen houden. U leest de eisen op Vergroeningsbetaling 2021.

Randvoorwaarden

De randvoorwaarden zijn wetten en regels die voor iedereen gelden. Ook als u een subsidie van het GLB aanvraagt. Als u zich hier niet aan houdt, wordt u mogelijk gekort op uw subsidie. Meer informatie leest u op de pagina Randvoorwaarden.

Hennep

Vraagt u uitbetaling van betalingsrechten aan voor percelen met hennep? Dan moet u zich houden aan extra voorwaarden. Deze leest u op de pagina Hennep 2021.

Voedselbos

Vraagt u uitbetaling van betalingsrechten aan voor percelen met een voedselbos? Dan moet u zich houden aan extra voorwaarden. Deze leest u op de pagina Voedselbos 2021.

Betalingsrechten vervallen

U vraagt elk jaar in de Gecombineerde opgave uitbetaling van betalingsrechten aan. Soms kunnen betalingsrechten vervallen. Meer informatie leest u op de pagina Vervallen betalingsrechten.

Na uw aanvraag

Vanaf uw aanvraag tot en met de uitbetaling doen we verschillende controles. De beslissing en uitbetaling vindt plaats tussen 1 december 2021 en 30 juni 2022. Lees hierover meer op de pagina Controles op uw aanvraag.

Vragen over de basisbetaling?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
Bent u tevreden over deze pagina?