Open voor aanvragen

Dutch Risk Reduction Team (DRR-Team)

Gepubliceerd op:
16 april 2015
Laatst gecontroleerd op:
18 januari 2023

Dutch Risk Reduction Team (DRR-Team) zet experts in bij het voorkomen of beperken van watergerelateerde rampen wereldwijd. Buitenlandse overheden kunnen via de Nederlandse ambassade een aanvraag doen voor hulp en advies. Door de samenwerking tussen overheid en de Nederlandse watersector kunnen de beste experts snel worden ingezet. Wilt u ook uw expertise inzetten via DRR-Team?

Veel landen over de hele wereld hebben te maken met ernstige waterbedreigingen zoals overstromingen en droogte. Door klimaatverandering en een snelgroeiende wereldbevolking nemen deze bedreigingen toe. Daarom hebben landen vaak dringend deskundig advies en expertise nodig. DRR-Team adviseert overheden in het oplossen van dringende waterproblemen zoals overstromingen, watervervuiling en droogte, het voorkomen van watergerelateerde rampen, of de wederopbouw na een ramp.

Expert-pool

DRR-Team heeft een pool van experts uit de Nederlandse watersector. Deze experts hebben verschillende soorten waterexpertise en kunnen reageren op missieverzoeken. Vervolgens selecteert DRR-Team op basis van heldere criteria een geschikte teamleider en enkele teamleden. Het Netherlands Water Partnership (NWP) ondersteunt RVO in het beheren van de expert-pool.

Aanmelden als expert voor DRR-Team

Bent u expert op het gebied van waterbeheer, waterveiligheid of watervoorzieningen? En wilt u zich inzetten bij het voorkomen of beperken van watergerelateerde rampen in het buitenland? DRR-Team is altijd op zoek naar nieuwe experts. Lees meer op de website van DRR-Team en meld u aan als expert.

Kansen voor Nederlandse watersector

Dankzij samenwerking tussen de overheid en de watersector kunnen de juiste Nederlandse experts snel op de juiste plaats zijn. De expertteams kunnen dringende waterproblemen snel oppakken. En de Nederlandse watersector heeft zo een betere uitgangspositie bij het krijgen van vervolgwerkzaamheden.

Bekijk onze DRR-Team rapportages (in English)

Aanvulling op Dutch Surge Support

Het programma DRR-Team is een aanvulling op Dutch Surge Support (DSS water), dat zorgt voor noodhulp bij watergerelateerde rampen.

DRR-Team in de praktijk

Duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's)

DRR-Team draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's):

  • SDG 6: schoon water en sanitair;
  • SDG 11: duurzame steden en gemeenschappen;
  • SDG 13: klimaatactie;
  • SDG 17: partnerschappen om doelstellingen te bereiken.
Bent u tevreden over deze pagina?