Gesloten voor aanvragen

JTI Shift2Rail

Gepubliceerd op:
22 juli 2014
Laatst gecontroleerd op:
10 juni 2021

JTI Shift2Rail is een publiek-private samenwerking van de Europese spoorsector en de Europese Commissie. Het programma richt zich op het ontwikkelen van nieuwe en milieuvriendelijker spoorwegproducten.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

Voor wie?

Iedere organisatie die zich bezighoudt met onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie kan deelnemen aan Shift2Rail. Vaak is de randvoorwaarde dat er organisaties uit minstens 3 Europese landen samenwerken.

Doelstellingen en onderwerpen Shift2Rail

Shift2Rail is een initiatief van de Europese Commissie en de Europese spoorsector. Het doel is om nieuwe technologie te ontwikkelen voor het spoorvervoer. Hiermee moet het spoorvervoer aantrekkelijker worden voor passagiers en goederen.

Ook zal Shift2Rail bijdragen aan het concurrentievermogen van de Europese maakindustrie. Hierdoor kunnen banen behouden en gecreëerd worden in Europa. Bekijk ook de onderwerpen van Shift2Rail .

Budget Shift2Rail

In het Shift2Rail-programma wordt ruim € 900 miljoen geïnvesteerd. Hierin is het aandeel van de Europese Commissie € 450 miljoen vanuit Horizon 2020. Daarnaast zal de industrie € 470 miljoen bijdragen. Shift2Rail heeft een looptijd van 2014 tot en met 2020.

Hulp nodig bij deelname?

Onze adviseurs van het Expertisecentrum internationaal Onderzoek en Innovatie helpen u op weg.

Meer informatie

Op de website van Shift2Rail vindt u meer informatie.

Vragen over JTI Shift2Rail?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?