Open voor aanvragen

MIT Topsector Creatieve Industrie

Gepubliceerd op:
9 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
14 juni 2022

Wilt u als mkb-ondernemer in de creatieve industrie samenwerken en innoveren? Dan kan de MIT-regeling u verder helpen.

De creatieve industrie versterkt het innovatievermogen van Nederland. De sector is een onmisbare schakel voor antwoorden op grote maatschappelijke vraagstukken. Ook biedt het zinvolle betekenis aan de nieuwe technologische mogelijkheden.

De mens centraal

Bedrijven en professionals in de creatieve industrie ontwikkelen tastbare en virtuele producten, diensten en middelen. Zij ontwikkelen op grote en kleine schaal. Daarbij staat de mens centraal.

Vakgebieden creatieve industrie

In de Kennis- en Innovatieagenda (KIA) Veerkracht van de topsector creatieve industrie vindt u de vakgebieden die daarin thuishoren, met onderscheid in twee hoofdgroepen:

  • Ontwerpende disciplines, zoals: architectuur, landschap en interieurontwerp, productontwerp, mode, gaming en digitaal ontwerp, merkcreatie en communicatie, grafisch en multimediaal ontwerp, systeem- & procesontwerp.
  • Creatieve content, zoals: film en fotografie, media, evenementen, muziek, literatuur en journalistiek, podiumkunsten, beeldende kunst en cultureel erfgoed.

Hoe kan de MIT-regeling u helpen?

De MIT regeling ondersteunt mkb-bedrijven op meerdere vlakken. Het helpt u in contact te komen met kennisinstellingen. Ook benut u de beschikbare kennis met de kennisvouchers. Daarnaast versterkt het de samenwerking met industrie, kennisinstellingen, overheden en burgers bij innovatie te versterken. Dit doen we door haalbaarheidsstudies en R&D samenwerkingsprojecten.

Meer weten?

De thema's waarin u binnen deze topsector kunt indienen, inclusief een toelichting, vindt u in of via de Staatscourant.

Vragen over MIT Creatieve Industrie?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?