Open voor aanvragen

Stappenplan vaststellingsaanvraag Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA)

Gepubliceerd op:
22 april 2021
Laatst gecontroleerd op:
3 januari 2022

Gaat u vaststelling aanvragen voor Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA)? Doorloop de volgende stappen:

Stap 1. Naar uw SEBA-aanvraag

Via de blauwe knop 'Uw aanvraag direct regelen' onder de kop Aanvragen, komt u op mijn.rvo.nl. Of gebruik de knop direct hier:

schermafbeelding Naar uw SEBA-aanvraag

Stap 2. Uw vaststelling aanvragen

Via de rechterknop 'Vaststelling aanvragen' gaat u naar het inlogscherm van eLoket.

schermafbeeld Uw subsidie aanvragen

Log in met eHerkenning 2+ en u komt in ons eLoket. Ga naar mijn aanvragen. Bij 'zoek een aanvraag' typt u 'SEBA'. Daar staat uw SEBA-aanvraag. Klik op het referentienummer van de aanvraag waarvoor een u vaststelling vraagt.

schermafbeelding Uw SEBA-aanvraag

Stap 3. Vaststellingsformulier openen

U ziet nu de pagina 'Details aanvraag'. Met de knop 'Uitbetalen subsidie (doorgeven kenteken(s))' opent u het vaststellingsformulier.

U komt op de welkomstpagina van het vaststellingsformulier SEBA.

Klik op volgende.

Stap 4. Bankgegevens en overige subsidies

Op deze pagina controleert u of uw bankgegevens in de verleningsaanvraag nog goed zijn. Als dit niet zo is kiest u voor 'Nee' en past de bankrekeninggegevens aan. Op dit bankrekeningnummer storten we dan de subsidie. Kloppen de gegevens nog, vul u 'Ja' in.

Daarna beantwoordt u de vraag over 'overige subsidies'. Krijgt u nog een andere subsidie voor de bedrijfsauto waarvoor u vaststelling aanvraagt? Is dit het geval, kies dan 'Ja'.

U ziet dan een schermpje waarin u de subsidieregeling kiest waar u ook subsidie van heeft gekregen. U geeft het subsidiebedrag op dat u al heeft gekregen voor de bedrijfsauto. Let wel: U hoeft geen opgave te doen van een mogelijk MIA voordeel wat u heeft aangevraagd of heeft gekregen.

Heeft u geen subsidie gehad uit een andere regeling? Dan kiest u voor 'Nee'.

Klik op volgende.

Stap 5. Autogegevens invoeren

U komt in het tabblad 'autogegevens invoeren'.  Hier staan de gegevens vooringevuld van de bedrijfsauto's waarvoor u een subsidieverlening heeft gehad. Vul achter het merk/model alleen het kenteken van de bedrijfsauto in.

Als u het kenteken heeft ingevuld, worden de autogegevens uit het kentekenregister (RDW) opgehaald. De netto catalogusprijs (de catalogusprijs in kentekenregister zonder btw) en de voertuigcategorie worden automatisch gevuld. NB: voor bedrijfsauto's in de categorie N2 wordt er geen netto catalogusprijs gevuld, dit veld blijft dan leeg.

Wijst u met het muispijltje het ingevulde kenteken aan? Dan ziet u het merk en model van de bedrijfsauto. Hiervan zijn de gegevens opgehaald uit het kentekenregister.

Het formulier berekent automatisch het subsidiebedrag voor de vaststelling. Dat gebeurt met de netto catalogusprijs zoals die staat in het kentekenregister (RDW).

Een rood uitroeptekentje achter een regel betekent dat u mogelijk geen subsidie krijgt voor de bedrijfsauto. Het voertuig voldoet mogelijk niet aan de voorwaarden van de regeling. Klikt u met uw muis op het uitroeptekentje? U ziet dan aan welke voorwaarde u niet wordt voldaan.

Uw kenteken verwijderen:

Heeft u per ongeluk een fout gemaakt? U heeft bijvoorbeeld een verkeerd kenteken ingevuld. Kies dan het kruisje vooraan de regel. U ziet daarna de knop 'verwijder kenteken(s)'. Hiermee verwijdert u het kenteken in de gekozen rij(en). U voert nu in die regel(s) een ander kenteken op.

Nadat u de autogegevens heeft ingevuld, controleert u de aanvraag.

Klik daarna op 'verzenden'.

Stap 6. Verzenden

U krijgt een overzicht van uw ingevulde aanvraag te zien. Leest u deze door. Vergeet ook niet de verklaring te lezen en het vinkje te zetten. Bent u akkoord met uw ingevulde aanvraag?

Klik onderaan de pagina op 'Ondertekenen en verzenden'.

Vragen over SEBA?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?