Open voor aanvragen

4impact Seed Fund

Laatst gecontroleerd op:
2 juli 2020
Gepubliceerd op:
7 januari 2020

4impact investeert in innovatieve digitale tech4good bedrijven met een sterk onderbouwd businessmodel en internationale groeiambities vanuit het 4impact Seedfonds.

Gegevens fonds

 • Totale looptijd: 2019 - 2029
 • Investeringsperiode: 2019 - 2024
 • Investeringsbudget: € 12 miljoen
 • EZK-lening: € 6 miljoen

Strategie

De digitale revolutie zal zich voortzetten met unieke mogelijkheden om positieve veranderingen te realiseren voor mens en milieu. De bedrijven die zich richten op maatschappelijke en duurzame oplossingen in combinatie met sterk financieel rendement, zijn de bedrijven van de toekomst.

Toegevoegde waarde

Naast het verstrekken van kapitaal biedt 4impact:

 • Ervaring: het fondsmanagement heeft jarenlange internationale financierings- en investeringservaring bij gerenommeerde bedrijven zoals Goldman Sachs, Mubadala, GE Capital en Hayfin. Ook heeft het fonds een eigen impact venture capital track-record en een unieke positie met ondersteuning bij het opzetten en analyseren van teams door ervaring bij Egon Zehnder en Young Global People.
 • Uniek netwerk: Het 4impact netwerk bestaat uit succesvolle lokale en internationale ondernemers, mensen op senior posities in het bedrijfsleven en met financiële achtergrond. Daarnaast heeft 4impact goede contacten bij (inter)nationale venture capital fondsen. Door samen te werken en het eco-systeem van 4impact in te zetten kan het fonds deuren openen voor de ventures en veel inzicht bieden in implementatie en strategie.
 • Inzicht en support: Het fonds werkt samen met de ondernemers en helpt hen met het stellen van strategische doelen, commerciële introducties,  vervolgfinancieringen, team en cultuur en het waarborgen van de impactmissie. Dit alles met als uiteindelijk doel het bedrijf uit te laten groeien tot een nationaal en internationaal relevante speler.

Selectiecriteria

4impact hanteert de volgende selectiecriteria.

 • Team: Sterke en gedreven ondernemers en gebalanceerd team
 • Impact: Positieve en meetbare impact
 • Tech: Digitaal tech4good
 • Commercieel: Sterk en schaalbaar businessmodel, aanwezige (initiële) commerciële omzet
 • Geografie: Nederlands hoofdkantoor, internationale ambities en groeimogelijkheden
 • Markt: Grote aantoonbare marktpotentie
 • Unieke support: Bedrijven waar 4impact naast geld toegevoegde waarde heeft 

Doelgroep

Nederlandse gevestigde jonge innovatieve ondernemingen die digitale technologie toepassen om positieve impact te maken op mens en milieu. De impactfocus ligt op milieu, inclusie, gezondheid en welzijn waarbij de impact inherent is in het businessmodel en direct meetbaar is. Wat betreft digitale technologie kijkt 4impact naar bedrijven die een uniek en lastig te kopiëren oplossing hebben op het gebied van onder andere SaaS, AI solutions, big data, e-health en EdTech. De ventures moeten een sterk onderbouwd businessmodel hebben en markttractie aan kunnen tonen met initiële omzet. Ze mogen niet langer dan 7 jaar commercieel actief zijn.

Beoogde resultaten

Het fonds heeft een investeringsperiode van 5 jaar en streeft ernaar minimaal 10 investeringen te doen en deze actief te ondersteunen bij de groei.

Fondsmanagement

Aline B.V.

Contactgegevens

4impact Venture Capital
Apollo 14, Saturnusstraat 14
2516 AH Den Haag
www.4impact.vc 

Contactpersonen:

Vragen over SEED Capital?

Neem contact met ons op
Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?