Open voor aanvragen

Enabling Technology Fund

Laatst gecontroleerd op:
10 februari 2020
Gepubliceerd op:
21 november 2012

Het Enabling Technology Fund investeert in ondernemers die een innovatieve enabling technology op de markt willen zetten.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2012 - 2023
  • Investeringsperiode: 2012- 2017
  • Investeringsbudget: € 8 miljoen

Strategie

Het Enabling Technology Fund investeert in ondernemers die een innovatieve enabling technology op de markt willen zetten. Zo'n technologie vormt vaak de basis voor nieuwe en/of betere producten of diensten en biedt een platform voor andere ondernemers. Denk aan een browser voor internet of een simkaart voor GSM. De fondsmanagers hebben hun strepen verdiend op dit terrein en bieden de ondernemer hun kennis, netwerk en kapitaal. Ondernemerschap, passie en schaalbaarheid zijn belangrijke toetscriteria.

Selectiecriteria

Het fonds hanteert de volgende selectiecriteria: 

  • De onderneming is een Enabling Technology Technostarter.
  • Uitstekende commerciële perspectieven.
  • De financieringsbehoefte is realistisch en passend binnen de regels van de Seed Capital Regeling.
  • De begeleiding die door de fondsmanagers gegeven kan worden is aantoonbaar van toegevoegde waarde voor de onderneming.
  • Er is een goede klik tussen de ondernemer en de fondsmanagers, zowel zakelijk als persoonlijk.
  • De mogelijkheden voor een gunstige exit zijn duidelijk en realistisch.

Doelgroep

Enabling Technology Fund richt zich op Nederlandse 'Enabling Technology' bedrijven. Het gaat hier om bedrijven die zich in de 'early stage of early growth' fase bevinden. Enabling technology bedrijven worden gedefinieerd als bedrijven die met uitvindingen of innovaties radicale veranderingen in een markt kunnen veroorzaken. De nadruk van het fonds ligt op de subthema's Mobiel, Cloud/SaaS, Convergentie en Nieuwe Media.

Beoogde resultaten

Het fonds verwacht 8 participaties te doen.

Fondsmanagement

Het fondsmanagement van Enabling Technology Fund bestaat uit 3 ondernemers met elk een serieus track record als founder, ondernemer en angel investor: Geert van Etten (Dari, Teleena, incubator), Marc van der Heijden (Versatel, Teleena, RadioAcess) en Emile de Boer (Ice, Teleena, Ontuitive). Het team heeft ervaring met het zelf starten, opbouwen en managen van bedrijven. Ook hebben ze ervaring met allerlei vormen van corporate development en funding, inclusief acquisities, mergers, een beursgang en internationale expansie.

Contactgegevens

Enabling Technology Fund
Postbus 27
2678 ZG De Lier

Contactpersoon: de heer Van Etten, e-mail: geert.van.etten@vemede.nl

Vragen over Seed Capital?

Neem contact met ons op
Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?