Open voor aanvragen

The Hatch Firm Innovation Fund

Laatst gecontroleerd op:
13 februari 2020
Gepubliceerd op:
29 mei 2015

The Hatch Firm Innovation Fund is een Nederlands investeringsfonds dat zich richt op early stage bedrijven die processen optimaliseren door gebruik te maken van informatietechnologie.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2014 - 2024
  • Investeringsperiode: 2014 - 2019
  • Investeringsbudget: € 8 miljoen
  • EZ-lening: € 4 miljoen

Strategie

The Hatch Firm Innovation Fund is van mening dat informatietechnologie aan bedrijven en klanten enorme kansen biedt en dat een effectieve inzet hiervan nog in de kinderschoenen staat. Wij hadden het voorrecht om aan de basis te staan van een aantal succesvolle bedrijven die zich in de kern richten op de slimme inzet van informatietechnologie. We willen onze hiermee opgedane kennis en ervaring delen met nieuwe bedrijven, die ook de slimme inzet van informatietechnologie definiëren als de kern van het bedrijf.

The Hatch Firm Innovation Fund is een ondernemend investeringsfonds. We staan voor een actieve inbreng: niet sturen op afstand, maar meewerken. Hierdoor kunnen we niet alleen ons kapitaal, maar ook onze opgedane kennis en ervaring ten goede laten komen aan onze participaties.

Selectiecriteria

  • Een duidelijke inside advantage
  • Een sterk kernteam
  • Een heldere strategie vertaald in een concrete roadmap
  • Aanwezigheid van betalende klanten, partners en leveranciers
  • Behoefte aan een actieve inbreng vanuit The Hatch Firm

Doelgroep

Jong groeiend Nederlands bedrijf dat zich in de kern richt op het optimaliseren van processen door gebruik te maken van informatietechnologie, met (eerste) omzet. Basis van het bedrijf is een 'killer' product/service met een duidelijk gedefinieerd inside advantage.

Beoogde resultaten

The Hatch Firm Innovation Fund verwacht circa 10 Nederlandse ondernemingen te financieren die binnen de kaders van de investeringsfocus vallen.

Fondsmanagement

Het fondsmanagement wordt in gezamenlijkheid gevormd door de General Partners: Ruud de Back, Tom Kolenberg, Arjen Koonings, Nico Roozendaal en Bart Verweij.

Contactgegevens

The Hatch Firm Innovation Fund
Gustav Mahlerlaan 262
1082 ME Amsterdam
E-mail: info@thehatchfirm.com
www.thehatchfirm.com

Contactpersoon: Bart Verweij, e-mail: bart@thehatchfirm.com

Vragen over Seed Capital?

Neem contact met ons op
Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?