Open voor aanvragen

SEPP Nieuw Koop en SEPP Nieuw Lease: Subsidiebudget overtekend

Gepubliceerd op:
12 mei 2022

De Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) Nieuw Koop en Nieuw Lease is overtekend op maandag 30 mei 2022. Dit betekent dat er meer subsidie is aangevraagd dan dat er dit jaar beschikbaar is. U mag nog aanvragen, maar de kans is klein dat u nog subsidie krijgt. Lees verder wat dit voor u betekent.

Waar moet u rekening mee houden?

We behandelen subsidieaanvragen voor de SEPP op volgorde van binnenkomst. Soms wijzen we aanvragen af, omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden. Soms trekken klanten zelf hun aanvraag in. Zo kan er toch weer een deel van het subsidiegeld vrijkomen, ook al is de regeling overtekend.

U komt dus alleen nog in aanmerking voor subsidie als er genoeg subsidiegeld vrijkomt. De kans dat u subsidie krijgt is daardoor erg klein, zelfs als uw aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Daarom melden wij het altijd als een regeling is overtekend.

U mag nog steeds aanvragen. We nemen uw aanvraag in behandeling. De afhandeling van uw aanvraag kan langer duren dan u van ons gewend bent. Dat komt doordat we alle voorgaande aanvragen eerst moeten afhandelen. Alleen dan zien we of er nog subsidiegeld over is voor uw aanvraag.

Wat gebeurt er als het subsidiebudget echt op is?

Als het subsidiegeld echt op is, leest u dit op de pagina over de SEPP. Vanaf dat moment wijzen we aanvragen die nog worden gedaan af, omdat het budget dit jaar op is.

Loting

Op de dag dat er meer aanvragen zijn binnengekomen dan er nog budget beschikbaar is, gaan we loten. Alle volledige aanvragen op die dag, ongeacht het tijdstip van indienen, loten mee. Bij de loting is een notaris aanwezig. De loting is zo snel mogelijk nadat de dag van budgetuitputting is bepaald. Aanvragers die ingeloot zijn en subsidie krijgen, ontvangen hierover telefonisch bericht.

In opdracht van:
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?