Open voor aanvragen

SEPP: Subsidiebudget overtekend

Gepubliceerd op:
12 mei 2022
Laatst gecontroleerd op:
8 juli 2022

De Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is overtekend in de categorie gebruikte auto's (koop en lease). Dit betekent dat er meer subsidie is aangevraagd dan dat er dit jaar beschikbaar is. U mag nog aanvragen, maar de kans is klein dat u subsidie krijgt. Lees verder wat dit voor u betekent.

Waar moet u rekening mee houden?

We behandelen subsidieaanvragen voor de SEPP op volgorde van binnenkomst. Soms wijzen we aanvragen af omdat ze bijvoorbeeld niet voldoen aan de voorwaarden. Soms trekken klanten zelf hun aanvraag in. Zo kan er toch weer een deel van het subsidiegeld vrijkomen, ook al is de regeling overtekend. U komt dus alleen nog in aanmerking voor subsidie als er genoeg subsidiegeld vrijkomt.

U mag dus nog steeds aanvragen. Alleen is de kans dat u subsidie krijgt erg klein, zelfs als uw aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Wij nemen uw aanvraag in behandeling. De afhandeling van uw aanvraag kan langer duren dan u van ons gewend bent. Dat komt doordat we alle voorgaande aanvragen eerst moeten afhandelen. Alleen dan zien we of er nog subsidiegeld over is voor uw aanvraag.

Wat gebeurt er als het subsidiebudget echt op is?

Als het subsidiegeld echt op is, leest u dit op de informatiepagina's over de SEPP.  Vanaf dat moment wijzen we aanvragen die nog worden gedaan af, omdat het budget van dit jaar op is.

Loting

Op de dag dat er meer aanvragen zijn binnengekomen dan er nog budget beschikbaar is, gaan we loten. Alle volledige aanvragen op die dag, ongeacht het tijdstip van indienen, loten mee. Bij de loting is een notaris aanwezig. De loting is zo snel mogelijk na de dag dat het budget is overtekend. Aanvragers die ingeloot zijn en subsidie krijgen, ontvangen hierover telefonisch bericht.

In opdracht van:
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?