Open voor aanvragen

SEPP subsidiebudget overtekend

Gepubliceerd op:
30 augustus 2021
Laatst gecontroleerd op:
30 augustus 2021

Wanneer een subsidieregeling is overtekend, is er meer subsidiegeld aangevraagd dan dat er dit jaar in de subsidiepot zit. Het betekent niet dat altijd het subsidiegeld helemaal op is. U kunt nog steeds aanvragen. Wel is de kans dat u nog subsidie krijgt klein.

Lees hieronder hoe dat zit.

Wat betekent dit voor u?

We behandelen subsidieaanvragen altijd op volgorde van binnenkomst. Soms wijzen we aanvragen af, omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden. Soms trekken klanten zelf hun aanvraag in. Zo kan er toch weer een deel van het subsidiegeld vrijkomen, ook al is de regeling overtekend.

U komt dus alleen nog in aanmerking voor subsidie als er genoeg subsidiegeld vrijkomt. De kans dat u subsidie krijgt is dus wel kleiner, zelfs al voldoet uw aanvraag aan de voorwaarden. Daarom melden wij het altijd wanneer een regeling is overtekend.

U mag dus nog steeds aanvragen. We nemen uw aanvraag in behandeling. De afhandeling van uw aanvraag kan langer duren dan u van ons gewend bent. Dat komt doordat we alle voorgaande aanvragen eerst moeten afhandelen. Alleen dan zien we of er nog subsidiegeld over is voor uw aanvraag.

Voor hoeveel voertuigen komt er nog subsidiegeld vrij?

Het is nog niet duidelijk voor hoeveel voertuigen nog subsidiegeld vrijkomt. Dit is afhankelijk van de afgewezen of ingetrokken aanvragen. Wij blijven steeds aanvragen op volgorde van binnenkomst beoordelen.

Wat gebeurt er als het subsidiebudget echt op is?

Zodra het subsidiegeld echt op is, leest u dit op de SEPP-pagina. Ook krijgen alle aanvragers hiervan persoonlijk bericht. Vanaf dat moment wijzen we aanvragen die nog worden ingediend structureel af, omdat het budget dit jaar op is.

Vragen over SEPP?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?