Open voor aanvragen

Voortgang en afronden van Topsector Energie-projecten

Gepubliceerd op:
28 januari 2015
Laatst gecontroleerd op:
31 januari 2022

Heeft uw project een subsidie energie-innovatie gekregen vanuit de Topsector Energie? Dan start de beheerfase van het project. Hieronder vindt u alle formulieren voor het maken van rapportages, het doorvoeren van wijzigingen en het afronden van uw project.

Informatie over hoe u een vaststelling doorgeeft en aanvraagt, kunt u vinden in de Subsidiespelregels.

Voortgang project rapporteren

U ontvangt een subsidiebeschikking met de beoordeling van uw project. Bij een positief besluit bevat deze beschikking ook details over de verplichtingen van de subsidieontvangers.

Als uw project subsidie heeft gekregen en langer dan 12 maanden duurt, dient u eenmaal per jaar een voortgangsrapportage in. De data waarop u moet rapporteren, staan in de beschikking. Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

Als uw project wijzigt

U heeft subsidie ontvangen voor een (meerjarig) project. U bent daarom verplicht belangrijke wijzigingen in uw project te melden.

Voor sommige wijzigingen moet u vooraf om toestemming vragen. Doet u dit niet? Dan loopt u het risico dat u geen subsidie ontvangt voor de projectdelen die u heeft gewijzigd, of zelfs voor het hele project. Lees hoe u wijzigingen in uw project meldt op:

Vaststelling aanvragen

Na afloop van uw project vraagt u een vaststelling aan. Aan de hand daarvan wordt te weinig of te veel ontvangen subsidie verrekend. Informatie over de werkwijze voor de aanvraag van de vaststelling kunt u vinden in de Subsidiespelregels.

Vragen over Subsidies energie-innovatie?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?