Open voor aanvragen

SWZ: contact met andere initiatiefnemers

Gepubliceerd op:
9 februari 2022
Laatst gecontroleerd op:
19 mei 2022

Bent u een particulier (ouder dan 55 jaar) of sociale ondernemer en geïnteresseerd in het bouwen van een kleinschalige en innovatieve woon(zorg)vorm? Of bent u er al mee bezig? Mogelijk kunt u wel eens een sparringpartner gebruiken. Neem via deze pagina contact op met andere initiatiefnemers voor advies, tips of inspiratie.

Ondanks dat er op dit moment steeds meer informatie te vinden is over het realiseren van een woonvorm, kan het voor (nieuwe) initiatiefnemers erg prettig zijn om in gesprek te gaan met anderen die al verder zijn. Om inspiratie op te doen, advies te vragen of te leren van andermans fouten en successen. Of wie weet heeft u daar nu zelf, ondanks dat u al verder bent dan de opstartfase, ook wel eens behoefte aan?

Vanuit de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg (SWZ) willen we potentiële, nieuwe en al verder gevorderde initiatiefnemers van innovatieve en kleinschalige woon(zorg)vormen voor 55-plussers de mogelijkheid bieden om met elkaar in contact te komen. Om elkaar wat ondersteuning te bieden, want het realiseren van een woonvorm brengt veel nieuwe informatie met zich mee. 

Contactgegevens

Bekijk de openbare webpagina’s en socialemediapagina’s van een aantal initiatiefnemers die wij vanuit de SWZ kennen, waarop hun contactgegevens staan. Deze initiatiefnemers willen af en toe en gratis andere initiatiefnemers ondersteuning bieden. In de vorm van tips, advies, meedenken of gewoon even een luisterend oor. 

We maken in onderstaande informatie onderscheid tussen sociale ondernemers (zij realiseren woningen voor anderen, eventueel gecombineerd met zorg) en particulieren (zij realiseren samen met anderen woningen voor zichzelf). Zo komt u terecht bij de juiste ervaringsdeskundige. 

Sociale ondernemers

Particulieren 

De LVGO (Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van Ouderen) biedt ook een overzicht aan met de contactgegevens van woongemeenschappen of initiatiefgroepen. 

Ook uw kennis delen?

Bent u ook een initiatiefnemer van een innovatieve en kleinschalige woon(zorg)vormen voor 55-plussers? En deelt u ook graag uw kennis en ervaring met andere initiatiefnemers? Als u uw ondersteuning via deze pagina wilt aanbieden, dan horen we graag van u via swz@rvo.nl.

Vragen over SWZ?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?