Gesloten voor aanvragen

Tegemoetkoming kosten PAS-meldingen

Laatst gecontroleerd op:
15 november 2021
Gepubliceerd op:
10 november 2021

Heeft u een melding gedaan voor het Programma Aanpak Stikstof (PAS)? En maakte u kosten om de gegevens voor het legaliseren van uw PAS-melding door te geven? U kunt een tegemoetkoming van € 1600 aanvragen. Gaf u voor meer projecten een verzoek voor legalisatie door? Dan kunt u voor ieder project een tegemoetkoming aanvragen.

Startdatum:
zondag 14 november 2021
00:00
Einddatum:
dinsdag 29 november 2022
00:00
€ 1600

U vraagt deze tegemoetkoming aan van 15 november 2021 tot en met 30 november 2022. Het resultaat van de controle van uw PAS-melding is niet van invloed op uw aanvraag.

Voorwaarden

Wij hebben een aantal gegevens van u nodig om te beoordelen of u de tegemoetkoming krijgt:

  • Het AERIUS-nummer van uw PAS-melding. Dit nummer vindt u in de AERIUS-berekening bij uw legalisatieverzoek. Het bestaat uit letters en cijfers.
  • Het formuliernummer van RVO. Dit nummer vindt u in de brief Informatiebrief over het legaal maken van uw PAS-melding. Het bestaat uit 13 cijfers en begint met 141.

De-minimisverklaring

In uw aanvraag vult u ook een de-minimisverklaring in. Hiermee verklaart u dat u niet meer dan de maximale overheidssteun kreeg. Deze tegemoetkoming wordt gezien als overheidssteun. Voor agrarische bedrijven is de maximale steun € 20.000 in 3 belastingjaren. Voor andere bedrijven is de grens € 200.000. In 2021 gaat het over de belastingjaren 2019, 2020 en 2021.

Meer informatie over de-minimissteun vindt u op Europa decentraal.

Na uw aanvraag

Wij nemen uw aanvraag in behandeling. Dit doen we op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. We nemen binnen 8 weken een besluit. Is uw aanvraag compleet en kloppend? Dan betalen we uw tegemoetkoming zo snel mogelijk.

Meer weten?

  • Wilt u meer weten over deze tegemoetkoming? Lees er alles over in de Staatscourant.
  • Heeft u een algemene vraag over PAS-meldingen? Kijk dan op de website van BIJ12.
  • De rijksoverheid zet zich volop in om uw PAS-melding zo snel mogelijk legaal te maken. Dit doet zij samen met provincies en betrokken sectoren. Meer informatie hierover vindt u op Aanpak stikstof.

Vragen over Tegemoetkoming kosten PAS-meldingen?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?