Open voor aanvragen

Tegemoetkoming kosten PAS-meldingen

Gepubliceerd op:
10 november 2021
Laatst gecontroleerd op:
15 november 2021

Heeft u een melding gedaan voor het Programma Aanpak Stikstof (PAS)? En maakte u kosten om de gegevens voor het legaliseren van uw PAS-melding door te geven? U kunt een tegemoetkoming van € 1600 aanvragen. Gaf u voor meer projecten een verzoek voor legalisatie door? Dan kunt u voor ieder project een tegemoetkoming aanvragen.

Hoogte subsidie en looptijd

Startdatum:
zondag 14 november 2021
11:00 PM (CET)
Einddatum:
dinsdag 29 november 2022
11:00 PM (CET)
Hoogte subsidie (bij voldoen aan voorwaarden):
€ 1600

U vraagt deze tegemoetkoming aan van 15 november 2021 tot en met 30 november 2022. Het resultaat van de controle van uw PAS-melding is niet van invloed op uw aanvraag.

Voorwaarden

Wij hebben een aantal gegevens van u nodig om te beoordelen of u de tegemoetkoming krijgt:

  • Het AERIUS-nummer van uw PAS-melding. Dit nummer vindt u in de AERIUS-berekening bij uw legalisatieverzoek. Het bestaat uit letters en cijfers.
  • Het formuliernummer van RVO. Dit nummer vindt u in de brief Informatiebrief over het legaal maken van uw PAS-melding. Het bestaat uit 13 cijfers en begint met 141.

De-minimisverklaring

In uw aanvraag vult u ook een de-minimisverklaring in. Hiermee verklaart u dat u niet meer dan de maximale overheidssteun kreeg. Deze tegemoetkoming wordt gezien als overheidssteun. Voor agrarische bedrijven is de maximale steun € 20.000 in 3 belastingjaren. Voor andere bedrijven is de grens € 200.000. In 2021 gaat het over de belastingjaren 2019, 2020 en 2021.

Meer informatie over de-minimissteun vindt u op Europa decentraal.

Aanvragen

U vraagt deze tegemoetkoming aan vanaf 15 november 2021 tot en met 30 november 2022. Bedrijven hebben voor hun aanvraag minimaal eHerkenning niveau 2+ nodig. Bent u particulier? Dan logt u in met DigiD. Heeft u nog geen eHerkenning of DigiD? Vraag deze dan eerst aan.

Na uw aanvraag

Wij nemen uw aanvraag in behandeling. Dit doen we op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. We nemen binnen 8 weken een besluit. Is uw aanvraag compleet en kloppend? Dan betalen we uw tegemoetkoming zo snel mogelijk.

Meer weten?

  • Wilt u meer weten over deze tegemoetkoming? Lees er alles over in de Staatscourant.
  • Heeft u een algemene vraag over PAS-meldingen? Kijk dan op de website van BIJ12.
  • De rijksoverheid zet zich volop in om uw PAS-melding zo snel mogelijk legaal te maken. Dit doet zij samen met provincies en betrokken sectoren. Meer informatie hierover vindt u op Aanpak stikstof.

Vragen over Tegemoetkoming kosten PAS-meldingen?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?