Tijdelijke regeling subsidie boordcomputer taxi

Meer artikelen
mensen die in taxi stappen

Op 1 oktober 2011 trad de nieuwe regelgeving voor de boordcomputer voor taxi's in werking. Een boordcomputer is een computergestuurd apparaat in de taxi dat ritgegevens en arbeidstijden digitaal registreert. Het systeem registreert automatisch de ritgegevens en de arbeids-, rij- en rusttijden en neemt u een hoop papierwerk uit handen. Daarbij vermindert het oneerlijke concurrentie door fraude.

De regelgeving kent een overgangsperiode van ruim 2 jaar. In deze periode kunnen taxi-ondernemers een boordcomputer taxi in laten bouwen. Daarna is de boordcomputer verplicht. Voor taxi's die uitsluitend voor contractvervoer worden ingezet, geldt een uitzondering: ze hebben een overgangsperiode van 40 maanden, daarna is de boordcomputer ook voor contractvervoer verplicht.

Budget

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu draagt met deze subsidie in de overgangsperiode bij in de kosten voor de aanschaf en inbouw van een boordcomputer. Dit is geregeld in de vorm van een subsidie van € 600,- per geactiveerde boordcomputer per taxi.

Indieningsperiode

U kon uw subsidieaanvraag indienen tot en met 31 augustus 2014.
Voorwaarde hiervoor is dat de boordcomputer voor 1 juni 2014 is besteld en uiterlijk 22 augustus 2014 is geactiveerd en ingebouwd.​

Opdrachtgever(s)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert Boordcomputer voor taxi's uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Service menu right