De EEPA verkiezing | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

De EEPA verkiezing

19-11-2020

De Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) erkennen en belonen het succes van openbare instanties en publiek-private samenwerkingsverbanden, die het doel hebben om ondernemerschap te bevorderen.

De verkiezing zelf bestaat uit 2 fasen: nationaal en Europees.

Nationale finale

Elk land houdt eerst zijn eigen nationale finale voor 6 categorieën. Een vakjury kiest 2 winnaars uit 2 verschillende categorieën. Nederland draagt de 2 Nederlandse winnaars voor om deel te nemen aan de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering. Vervolgens selecteert een Europese jury de beste inzendingen voor elk van de 6 categorieën èn een winnaar van de Grote Prijs van de Jury.

Finalisten in 2020

De Nederlandse finalisten waren:

  • Impact City Den Haag
  • NL Groeit
  • Social Enterprise Lab
  • Social Enterpise NL

Europese Awards

De Europese winnaars maakt de jury bekend tijdens de uitreikingsceremonie van de Awards. Deze vindt elk jaar plaats tijdens de Europese SME Assembly. Alle inzenders die hun land voor de Europese finale voordraagt, worden uitgenodigd voor de ceremoniële prijsuitreiking en in een mediacampagne gepresenteerd.

EEPA 2020: Social Enterprise NL wint

De Europese finale vond plaats op 16 november 2020 tijdens de digitale SME Assembly, uitgezonden vanuit Berlijn, Duitsland. Nederlands initiatief Social Enterprise NL won in de categorie 'Verantwoord en inclusief ondernemerschap' tijdens de EEPA 2020.

Winnaar EEPA 2020 in de categorie Verantwoord en inclusief ondernemerschap: Social Enterprise NL

De informatie over de Europese kanshebbers en oud-winnaars leest u op het Europese Enterprise blog. Bekijk ook het overzicht van alle winnaars EEPA 2020.

Winnaars voorgaande jaren

  • 2019: Green PAC iLab en Move2Social waren de nationale winnaars. Green PAC iLab won in Europa de Grand Jury Prize.
  • 2017: IMC Weekendschool en Innofest eindigden als de 2 beste Nederlandse initiatieven. Finalist Innofest won ook nog eens de Grand Jury prize.
  • 2016: de initiatieven De Rotterdamse Zaak en Agrico wonnen de Nederlandse voorronde. Finalist De Rotterdamse Zaak won zelfs de EEPA-prijs voor het beste initiatief in de categorie Verantwoord en inclusief ondernemerschap.
  • 2015: de initiatieven ZomerOndernemer en de Duurzaamheidsfabriek wonnen de nationale voorronde. De EEPA-prijs ging in de categorie Ondernemerschapsbevordering naar ZomerOndernemer.

Promotiefilmpjes

Bekijk de filmpjes om te zien wat EEPA voor de finalisten en deelnemers kan betekenen:

Of ga naar ons YouTubekanaal voor meer filmpjes over inzendingen en finalisten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.