Service menu right

De EEPA verkiezing

De Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) erkennen en belonen het succes van openbare instanties en publiek-private samenwerkingsverbanden, die het doel hebben om ondernemerschap te bevorderen.

De verkiezing zelf bestaat uit 2 fasen: nationaal en Europees.

Nationale finale

Elk land houdt eerst zijn eigen nationale finale voor 6 categorieën. Een vakjury kiest 2 winnaars uit 2 verschillende categorieën. Nederland draagt de 2 Nederlandse winnaars voor om deel te nemen aan de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering. Vervolgens selecteert een Europese jury de beste inzendingen voor elk van de 6 categorieën èn een winnaar van de Grote Prijs van de Jury.

Finalisten in 2019

De Nederlandse finalisten waren:

  • Green PAC iLab van Green PAC
  • KplusV met Move2Social
  • Buzinezzclub BV met Buzinezzclub
  • Stichting Jong Ondernemen met Zeker van je Zaak
  • Twice Eindhoven met Link2Innovate

Europese Awards

De Europese winnaars maakt de jury bekend tijdens de uitreikingsceremonie van de Awards. Deze vindt elk jaar plaats tijdens de Europese SME Assembly. Alle inzenders die hun land voor de Europese finale voordraagt, worden uitgenodigd voor de ceremoniële prijsuitreiking en in een mediacampagne gepresenteerd.

EEPA 2019: Green PAC iLab wint

EEPA Grand Jury Prize winnaar Green PAC iLab

De Europese finale vond plaats op 26 november 2019 tijdens de SME Assembly in Helsinki, Finland. Nederlands initiatief Green PAC iLab van Green PAC won de Grand Jury Prize tijdens de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering 2019. Green PAC iLab deed mee in de categorie ‘Supporting the development of green markets and resource efficiency'. Lees waarom iLab won.

De informatie over de Europese kanshebbers en oud-winnaars leest u op het Europese Enterprise blog. Bekijk ook het overzicht van alle winnaars EEPA 2019.

Winnaars voorgaande jaren

  • 2017: IMC Weekendschool en Innofest eindigden als de 2 beste Nederlandse initiatieven. Finalist Innofest won ook nog eens de Grand Jury prize.
  • 2016: de initiatieven De Rotterdamse Zaak en Agrico wonnen de Nederlandse voorronde. Finalist De Rotterdamse Zaak won zelfs de EEPA-prijs voor het beste initiatief in de categorie Verantwoord en inclusief ondernemerschap.
  • 2015: de initiatieven ZomerOndernemer en de Duurzaamheidsfabriek wonnen de nationale voorronde. De EEPA-prijs ging in de categorie Ondernemerschapsbevordering naar ZomerOndernemer.

Promotiefilmpjes

Bekijk de filmpjes om te zien wat EEPA voor de finalisten en deelnemers kan betekenen:

Of ga naar ons YouTubekanaal voor meer filmpjes over inzendingen en finalisten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *