Landen DHI-regeling

DHI staat open voor alle landen, met uitzondering van het Europese deel van het Koninkrijk Nederland en mogelijk ook landen waarop internationale sancties van toepassing zijn.

Er gelden specifieke regels voor aanvragers vanuit de verschillende delen van het Nederlands Koninkrijk:

  • Bedrijven die gevestigd zijn op Bonaire, Sint Eustatius en Saba kunnen een aanvraag indienen voor DHI-projecten op Aruba, Curaçao, Sint Maarten en in landen buiten het Koninkrijk. Ze kunnen geen aanvraag indienen voor Europees Nederland, Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
  • Bedrijven die gevestigd zijn op Aruba, Curaçao en Sint Maarten kunnen een aanvraag indienen voor DHI-projecten in landen buiten het Koninkrijk. Ze kunnen geen aanvraag indienen voor Europees Nederland, Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao en Sint Maarten.
  • Bedrijven die gevestigd zijn in Europees Nederland kunnen een aanvraag indienen voor DHI-projecten op Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao, Sint Maarten en in landen buiten het Koninkrijk. Ze kunnen geen aanvraag indienen voor Europees Nederland.

Internationale sancties

Voor sommige landen gelden internationale sancties. Aanvragen voor deze landen beoordeelt RVO.nl met extra zorg. Wanneer een internationale sanctie van toepassing is, is het mogelijk dat er geen ondersteuning via DHI wordt gegeven.

Neem contact op met RVO.nl als u niet zeker weet of dit voor u van toepassing is. Meer informatie over internationale sancties vindt u op Rijksoverheid.nl.

Voor DGGF-landen is het onderdeel ontwikkelingsrelevantie van belang bij de aanvraag.

Documenten indienen in het Engels

Voor de volgende landen moet u uw projectplan, de 'template ontwikkelingsrelevantie' (indien van toepassing) en uw begroting in het Engels indienen:

Afrika

Algerije
Burkina Faso
Ghana
Kenia
Liberia
Malawi
Mali
Marokko
Niger
Sierra Leone
Tanzania
Tunesië
Zambia
Zimbabwe

Azië

Bangladesh
China (inclusief Taiwan)
Filipijnen
India
Indonesië   
Pakistan
Singapore
Sri Lanka
Vietnam
Zuid-Korea

Europa

Albanië
Bosnië en Herzegovina
Georgië
Polen
Slowakije

Midden-Oosten

Jemen
Libanon

Zuid-Amerika

Bolivia
Colombia

Service menu right