Hulp aanvragen Dutch Good Growth Fund| RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Dutch Good Growth Fund (DGGF)

10-02-2021

Wilt u zakendoen in een opkomende markt of een ontwikkelingsland? En kunt u hulp gebruiken bij het rondkrijgen van de financiering? De overheid ondersteunt met leningen, participaties, garanties, exportkredietverzekeringen en exportfinancieringen met terugbetaalverplichting via het Dutch Good Growth Fund (DGGF).

DGGF tijdens de coronacrisis

De aanmeldingsprocedure voor DGGF blijft tijdens deze periode gewoon open. Houd er wel rekening mee dat het voor inkomende aanvragen wat langer kan duren om tot een besluit te komen. Ons team beoordeelt de aanvragen – zoals altijd – zorgvuldig.

Regelhulp

Wilt u direct weten of u in aanmerking komt voor een regeling uit het DGGF? Check de Regelhulp en u heeft binnen 3 minuten antwoord.

Het DGGF is opgezet door het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Nederlandse ondernemers. Binnen het DGGF is er een onderscheid tussen investeren, importeren, exporteren en investeringsfondsen.

Internationaal financieren

 • Uitgeschreven tekst

  588 Internationaal Financieren SRT 201130
  Dit zijn Peter, Jasmijn en Rinske.
  Drie ondernemers met investeringsplannen in het buitenland.
  Vaak is het een uitdaging om internationale plannen bancair te financieren.
  Wij van Internationaal Financieren kunnen iets voor je betekenen.
  Met financiering en garanties, ondersteunen we Nederlandse ondernemers bij het verwezenlijken van hun internationale ambities. En wordt er bijgedragen aan een positieve impact op mens, dier, milieu en maatschappij. Tegelijkertijd ondersteunen we hiermee de Sustainable Development Goals.
  Peter wil een duurzaam diervoederbedrijf beginnen in Uganda. Zijn innovatieve bedrijf verwerkt groente- en fruitafval tot diervoeder.
  Zo levert Peter een positieve bijdrage aan het afvalprobleem, de wereldwijde voedseluitdaging, en creëert hij veel werkgelegenheid.
  Een bank kan een internationale starter als Peter vaak niet financieren, wij wel.
  Jasmijn heeft een kledingfabriek in Marokko. Ze wil haar personeel verder opleiden in het maken van maatpakken en haar bedrijf nog verder verduurzamen.
  Doordat de bank een deel financiert en wij ook een deel is het risico voor de bank acceptabel.
  Deze investering levert meteen veel banen op, vooral voor vrouwen in de regio.
  Jasmijn zorgt, door haar personeel op te leiden voor een duurzame ontwikkeling en meer gelijkheid in een gemeenschap.
  Rinske is een ervaren champignonteler. Om de Aziatische markt beter en sneller te bedienen, wil ze champignons gaan telen in Japan.
  Financiering verstrekken op basis van lokale zekerheden in Japan, dat is lastig voor een bank. Maar met onze garantie zijn de risico’s voor de bank voldoende gedekt.
  De bank financiert en zo zorgt Rinske voor lokale productie en werkgelegenheid in Japan. Voor Nederland is het ook interessant, want de kas komt van een Nederlands bedrijf. Internationaal zaken doen is daarmee niet alleen goed voor het buitenland, maar ook voor Nederland.
  Drie ondernemers. Drie keer een passende oplossing.
  Wil jij ook internationaal ondernemen en een positieve impact creëren voor mens en milieu?
  Met Internationaal Financieren financiert RVO, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, projecten in het buitenland.
  Onze adviseurs helpen je graag met vrijblijvend advies op maat.

U wilt investeren

U wilt investeren in bijvoorbeeld een fabriek of machinepark in een DGGF-land. Maar u krijgt de financiering niet rond bij uw (huis)bank. Het DGGF-onderdeel Investeren biedt leningen, garanties en participaties met terugbetaalverplichting voor Nederlandse ondernemers, ook starters.

Heeft u al een financiering gekregen en ondervindt u moeilijkheden door de coronacrisis? Neem dan contact op met uw Investment Manager. Zij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Direct antwoord

 • Regelhulp – binnen 3 minuten weet u of u in aanmerking komt.
 • QuickScan – geef een toelichting op uw investering en een DGGF-adviseur neemt contact met u op.
 • Contact – met RVO als uitvoerder van dit onderdeel.

U wilt importeren

U wilt goederen importeren uit een DGGF-land. Met het DGGF-onderdeel Importeren kunt u steun krijgen om uw lokale leverancier voor te financieren. Ook kunt u een financiering krijgen om uw lokale leverancier direct te ondersteunen in zijn/haar groei. Daarvoor gelden specifiele voorwaarden.

Heeft u al een financiering gekregen en ondervindt u moeilijkheden door de coronacrisis? Neem dan contact op met uw Investment Manager. Zij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Direct antwoord

 • Regelhulp – binnen 3 minuten weet u of u in aanmerking komt.
 • QuickScan – geef een toelichting op uw plannen en een DGGF-adviseur neemt contact met u op.
 • Contact – met RVO als uitvoerder van dit onderdeel.

U wilt exporteren

U wilt goederen verkopen in of exporteren naar een DGGF-land. Het DGGF-onderdeel Exporteren biedt hiervoor een kredietverzekering en financieringsmogelijkheden.

Ondanks de coronacrisis bieden wij waar mogelijk ondersteuning aan Nederlandse exporteurs. Ook beoordelen wij de langetermijn impact op de gehele portfolio.

Direct antwoord

 • Regelhulp – binnen 3 minuten weet u of u in aanmerking komt.
 • QuickScan – geef een toelichting op uw plannen en een DGGF-adviseur neemt contact met u op.
 • Contact – met Atradius Dutch State Business als uitvoerder van dit onderdeel.

U bent van een investeringsfonds

U bent beheerder van een investeringsfonds en wilt de toegang tot financiering voor lokale ondernemers aantrekkelijker maken. Het DGGF-onderdeel Investeringsfondsen moedigt u aan met innovatieve initiatieven te komen.

Ondanks de coronacrisis blijven wij de financiële ecosystemen voor 'missing middle' mkb in DGGF-landen stimuleren. Dit doen we met onze investeringen en ondersteuning aan onze klanten.

Direct antwoord

 • Regelhulp – binnen 3 minuten weet u of u in aanmerking komt.
 • QuickScan – geef een toelichting op uw plannen en een DGGF-adviseur neemt contact met u op.
 • Contact – met PwC en Triple Jump als uitvoerders van dit onderdeel.

DGGF in de praktijk

DGGF heeft al een groot aantal bedrijven geholpen bij het realiseren van hun internationale ambities. Lees hoe zij het voor elkaar hebben gekregen en laat u inspireren door de verhalen. En neem contact met ons op om úw mogelijkheden te ontdekken.

Extra ondersteuning

Wilt u uw activiteiten verder uitbreiden in ontwikkelingslanden? Het DGGF-onderdeel Technische Assistentie (TA) biedt aanvullende ondersteuning aan Nederlandse ondernemers (ook starters). We geven technische assistentie bij de voorbereiding op een (DGGF-)financiering. Óf bij de start van een project, als de DGGF-financiering al loopt.

Meer weten?

Op www.dggf.nl leest u meer over de voorwaarden, de aanvraagprocedures, en de voorgenomen en afgesloten transacties.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.