Dutch Risk Reduction Team (DRR-Team) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Dutch Risk Reduction Team (DRR-Team)

14-02-2019

Op verzoek van buitenlandse overheden kan het Dutch Risk Reduction Team (DRR-Team) snel ingezet worden bij het voorkomen of het beperken van watergerelateerde rampen.

Het gaat niet om noodhulp, maar om kennis en expertise op het gebied van waterbeheer, waterveiligheid en watervoorziening. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat richten samen met de brede Nederlandse watersector DRR-Teams op. Deze teams helpen bij wederopbouw en preventie.

Overheid en bedrijfsleven werken samen

Extreme watergerelateerde rampen komen steeds vaker voor. De vraag naar waterexpertise neemt toe. Regelmatig komen bij de Nederlandse overheid verzoeken binnen om te adviseren bij waterproblemen. Buitenlandse overheden kunnen via de Nederlandse ambassade ter plekke verzoeken indienen. De Nederlandse overheid coördineert de verzoeken.

De Nederlandse watersector ontwikkelt een pool van experts (missieleiders, teamleiders en technische experts). Hieruit stelt RVO.nl DRR-Teams samen. Het Netherlands Water Partnership (NWP) ondersteunt ons.

Dankzij deze unieke samenwerking tussen overheid en watersector kunnen de juiste Nederlandse experts snel ter plekke zijn. Zo worden urgente waterproblemen snel opgepakt en heeft de Nederlandse watersector een betere uitgangspositie bij het verwerven van vervolgwerkzaamheden.

Aanvulling op Dutch Surge Support

Het DRR-team is een aanvulling op Dutch Surge Support (DSS water), dat gericht is op adequate noodhulp bij watergerelateerde rampen en het helpen met wederopbouw.

Overzicht projecten DRR-Team

Op de website Aiddata.rvo.nl vindt u alle projecten van het DRR-team actief of gestart in 2015. Deze website biedt een totaaloverzicht van projecten die RVO.nl uitvoert op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. U kunt filteren op onder meer locatie, sector en programma.

In de praktijk

Op de gezamenlijke websites van het DRR-team en het DSS-team vindt u praktijkverhalen van deze teams. Bovendien vindt u nieuws en kunt u zich als expert aanmelden voor een van de teams.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de DRR-Teams? Of wilt u zich aanmelden als expert? Kijk dan op de website van het Dutch Risk Reduction Team. U vindt hier ook het laatste nieuws over nieuw opgerichte teams.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.