Dutch Surge Support (DSS water) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Dutch Surge Support (DSS water)

02-10-2019

Dutch Surge Support (DSS water) verleent op verzoek van internationale humanitaire organisaties snel adequate noodhulp bij watergerelateerde rampen.

Experts kunnen ingezet worden op water en sanitatie, water resources management en watervoorziening. DSS water is een initiatief van de Nederlandse overheid, in nauwe samenwerking met de Nederlandse watersector en het Nederlandse Rode Kruis.

Noodhulp bij watergerelateerde rampen

Nederland is voorloper op het gebied van watermanagement. Nederlandse experts zijn wereldwijd betrokken bij waterprojecten, van watervoorziening tot flood management. Daarmee leveren zij een belangrijk bijdrage aan het behoud van levens en leefbaarheid in gebieden. Met DSS water draagt Nederland bij aan de verbetering van de internationale aanpak van watergerelateerde rampen en het opbouwen van kennis over watergerelateerde noodhulp.

RVO.nl en het Netherlands Water Partnership (NWP) ondersteunen de DSS waterteams. Zij onderhouden de contacten met internationale humanitaire organisaties en coördineren de inzet van de geselecteerde pool van Nederlandse waterexperts.

Aanvulling op Dutch Risk Reduction Team

DSS water is een aanvulling op het Dutch Risk Reduction Team (DRR-Team), die bedoeld is voor het voorkomen van watergerelateerde rampen en het helpen met wederopbouw.

Overzicht projecten DSS water

Op de website Aiddata.rvo.nl vindt u alle projecten van DSS water actief of gestart in 2015. Deze website biedt een totaaloverzicht van projecten die RVO.nl uitvoert op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. U kunt filteren op onder meer locatie, sector en programma.

Meer informatie

Wilt u meer weten over DSS water? Of wilt u zich aanmelden als expert? Kijk op de website van de DSS water faciliteit.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.