European Research Area Network (ERA-NET)

Het European Research Area Network (ERA-NET) is een instrument voor onderzoek en innovatie van de Europese Commissie binnen het kaderprogramma Horizon 2020.

Doel van een ERA-NET is afstemming van nationale onderzoeksprogramma’s tussen lidstaten en het stimuleren van de samenwerking tussen nationale onderzoeksorganisaties en onderzoekfinanciers (publieke samenwerking).

Organisaties die interesse hebben om deel te nemen aan een oproep voor onderzoeksprojecten (call) van een ERA-NET kunnen samen met organisaties uit andere deelnemende landen een internationaal consortium vormen. Zo’n consortium dient dan een projectvoorstel in bij het betreffende ERA-NET.

Hoe kan ik deelnemen?

Budget

Het maximum projectbudget verschilt per oproep (call), evenals de voorwaarden en de indieningstermijnen.

De looptijd van een ERA-NET is maximaal 5 jaar. Onderzoeksprojecten die binnen de call van een ERA-NET zijn gehonoreerd, moeten ook binnen de looptijd van het ERA-Net worden afgerond.

Overzicht ERA-NETten

Bekijk een overzicht van ERA-NETten onder het 7e kaderprogramma en een overzicht van de lopende ERA-NETten op het gebied van bio-economie, inclusief de indieningstermijnen en de Nederlandse budgetten.

Tender Solar ERA-NET

Van 10 december 2018 t/m 18 februari 2019 is de tender Solar ERA-NET - Cofund II 2018 open. Bedrijven en organisaties kunnen een innovatief projectvoorstel indienen ter versterking van de Europese zonne-energiesector. 

 

Service menu right