ERA-NET Energiecall Solar

SOLAR ERA-NET is het Europese netwerk van financieringsinstanties en actief in zonne-energie. Het netwerk bestaat uit 15 organisaties die gezamenlijk de tender ERA-NET Energiecall Solar II openden. Deze organisaties dagen u uit om uw innovatieve projectvoorstel in te dienen die de Europese zonne-energiesector verder kan versterken.

De 'preproposal' moest voor 2 oktober 2018 ingediend zijn bij Solar ERA-NET. Alleen projecten die in deze voorfase zijn goedgekeurd, komen voor deze tender voor Nederlandse deelnemers in aanmerking. De tender is open van 10 december 2018 tot en met 18 februari 2019.

Nederland doet mee aan vier onderwerpen voor zon-PV binnen deze tender:

 • Geavanceerde industriële PV-technologieën
 • Opkomende PV-technologieën
 • Gebouw- en infrastructuur-geïntegreerde PV
 • Bediening en analyse van PV-installaties

Budget

Project 

Subsidieplafond
2018

Tender ERA-NET Energiecall Solar
Nederlandse budget is 1 miljoen euro plus EU opslag

€ 22 miljoen


De subsidie is maximaal € 500.000 per project.

Voorwaarden

Wat voor projecten komen in aanmerking voor subsidie en wat zijn de voorwaarden en criteria? U vindt ze op de pagina's:

Verder zijn de voorwaarden van de Programmalijn SolarERANet Tender 2018 van toepassing, zie Downloads. De Programmalijn bestaat uit:

 • Programmalijn 1: Zonnestroomsysteemcomponenten
 • Programmalijn 3: Fysieke integratie

De voorwaarden zijn dezelfde als die in de Urban Energy-programmalijnen.

  Aanvragen

  U kunt de subsidie ERA-NET Energiecall Solar van 10 december 2018 tot en met 18 februari 2019 aanvragen via mijn.rvo.nl. U vindt hier alle informatie en formulieren die u nodig hebt om uw aanvraag voor te bereiden en in te dienen. Lever een volledig ingevuld begrotingsformulier aan samen met de 'Full Proposal' die u al eerder bij Solar ERA-NET Cofund heeft ingediend. Voor uw aanvraag heeft u eHerkenning (bedrijven) of DigiD (particulieren) nodig.

  LET OP: U dient eerst uw 'preproposal’ in te hebben gediend bij Solar ERA-NET vóór 2 oktober 2018 16.00 uur CET. Alleen projecten die in deze voorfase zijn goedgekeurd, komen voor de tender in aanmerking.

   

  Meer weten?

  Service menu right