Experimenten Elektriciteitswet 2015-2018 | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Experimenten Elektriciteitswet 2015-2018

Gesloten
04-05-2021

De regeling Experimenten Elektriciteitswet 2015-2018 maakte het mogelijk voor coöperaties en Verenigingen van Eigenaren om af te wijken van de Elektriciteitswet 1998. Met de ontheffingsregeling stimuleerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. De regeling is onderdeel van het Energieakkoord om in 2023 16% hernieuwbare energie te produceren.

De regeling Experimenten Elektriciteitswet is gesloten. De regeling Experimenten Elektriciteitswet was tot en met 2018 jaarlijks open. Op advies van de Raad van State heeft de minister besloten om de regeling niet meer open te stellen. Lees meer hierover op Experimenten Elektriciteitswet en Gaswet.

Stand van zaken

Op dit moment zijn er 15 ontheffinghouders. Zij kregen ontheffing in 2015, 2016, 2017 of 2018.

Overzicht ontheffingsbesluiten

Na uw aanvraag

U kon de ontheffing jaarlijks aanvragen van 2015 tot en met 2018. Voert u een energie-experiment uit? Dan kunt u op mijn.rvo.nl de voortgang of een wijziging doorgeven. U logt in met eHerkenning niveau 2+ of hoger of met DigiD. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eerst eHerkenning of DigiD aan.

Direct regelen

Voortgang van uw aanvraag

Zolang uw experiment loopt, geeft u elk jaar de voortgang ervan door op mijn.rvo.nl.

Als uw experiment wijzigt of stopt

Zijn er wijzigingen in het experiment? Of wilt u de ontheffing op een andere juridische rechtspersoon overdragen? Dan geeft u dit ook door. Hetzelfde geldt als u het experiment beëindigt.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.