Fonds Duurzaam Water (FDW) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Fonds Duurzaam Water (FDW)

Gesloten
29-03-2021

FDW is een programma voor publiek-private partnerschappen en ondersteunt waterveiligheid en waterzekerheid in ontwikkelingslanden. De subsidieregeling is gesloten voor nieuwe aanvragen. U vindt op deze pagina inspiratie voor mogelijke projecten op het gebied van waterveiligheid en waterzekerheid.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen. Lopende projecten worden nog afgehandeld (zie Na uw aanvraag).

FDW-projecten dragen op lange termijn bij aan duurzame economische groei, zelfredzaamheid en armoedebestrijding. Het toegezegde subsidiebudget is € 99 miljoen.

Onze adviseurs denken met u mee

Heeft u een innovatief idee voor een project voor waterveiligheid of waterzekerheid? Onze adviseurs adviseren u graag over mogelijkheden via andere programma's. Stuur een e-mail met uw ideeën naar onze FDW-adviseurs.

Duurzame ontwikkeling

FDW draagt bij aan het behalen van de volgende duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) in ontwikkelingslanden:

  • SDG 6 - schoon water en sanitair;
  • SDG 8 - fatsoenlijke banen en economische groei.

Om de doelen te bereiken is samenwerking nodig. Daarom werkt FDW met publiek-private partnerschappen (PPP's) tussen overheid, bedrijfsleven, ngo's en/of kennisinstellingen.

FDW in de praktijk

Wilt u inspiratie opdoen voor projecten die zorgen voor waterzekerheid en waterveiligheid in ontwikkelingslanden? Bekijk dan de volgende video's, praktijkverhalen of het overzicht van de projecten.

FDW voert 42 projecten uit in 24 landen:

Na uw aanvraag

Elk jaar moet de organisatie die een FDW project leidt, verslag aan ons uitbrengen over de voortgang, en wijzigingen doorgeven. Lees meer hierover op onze Engelstalige pagina Project management FDW.

Uw voortgangs- of eindrapportage maken

FDW community

Bent u FDW-projectpartner? En wilt u kennisdelen en samenwerken met andere partnerschappen? Meldt u zich dan aan voor de FDW PPP Community via sharingknowledge.rvo.nl. Via deze online community ontmoeten partnerschappen en RVO-adviseurs elkaar om kennis, ervaring en resultaten te delen.

Meld u aan voor de FDW PPP Community

Communiceren over FDW en logo gebruiken

Bent u een samenwerkingspartner van FDW? En communiceert u over een FDW-project door het publiceren van een artikel, video of ander soort bericht? Vergeet dan niet om ook FDW, RVO en/of de Nederlandse overheid te noemen in uw communicatie. Gebruik bijvoorbeeld de volgende tekst:

"In dit project werken wij samen met het Fonds Duurzaam Water (FDW), een programma van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met FDW stimuleert RVO publiek-private samenwerking in de watersector, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken."

Wilt u een logo gebruiken van RVO, het ministerie van Buitenlandse Zaken of de Nederlandse overheid? Stuur ons dan een e-mail.

Wet- en regelgeving

Tweede openstelling Subsidieprogramma Fonds Duurzaam Water - inclusief officiële mededelingen eerdere openstelling - (publicatie: 25 september 2017).

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over FDW op de Engelstalige pagina Sustainable Water Fund (FDW).

Publiek-private partnerschappen kunnen zich ook inzetten voor voedselzekerheid via het programma: SDG Partnerschapfaciliteit (SDGP).

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.