Fonds Duurzaam Water (FDW) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Fonds Duurzaam Water (FDW)

Gesloten
30-11-2020

Subsidie voor gezamenlijke initiatieven van overheidspartijen, bedrijfsleven en non-gouvernementele organisaties (ngo's) in de watersector. Doel is de waterveiligheid en waterzekerheid in ontwikkelingslanden te verbeteren. Projecten vanuit het Fonds Duurzaam Water moeten op langere termijn bijdragen aan duurzame economische groei, zelfredzaamheid en armoedebestrijding.

Met het Fonds Duurzaam Water (FDW) stimuleert het ministerie van Buitenlandse Zaken publiek-private samenwerking in de watersector.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

Programma en projecten

RVO voert met FDW meer dan 40 projecten uit in 22 landen en in 13 sectoren. Het totale susidiebedrag voor dit programma is € 99 miljoen, waarvan € 77 miljoen is uitgeven.

Op de website Aiddata.rvo.nl vindt u alle FDW-projecten die actief of gestart zijn sinds 2012. Deze website biedt een totaaloverzicht van projecten die RVO uitvoert op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. U kunt filteren op onder meer locatie, sector en programma. FDW-projecten die vóór 2015 waren afgerond, zijn niet opgenomen in de Aiddata-lijst.

Wereldkaart FDW projecten

FDW in de praktijk

Het Fonds Duurzaam Water wordt al succesvol toegepast. Lees bij Uitgelicht op deze pagina over duurzaam waterbeheer rond de Awash River in Ethiopië. Meer ervaringen en tips vindt u onder FDW in de praktijk. Bekijk de film op youtube van het FDW-project Solidaridad in Zuidoost Azië of lees het het rapport Inclusive PPP's (pdf) met best practices.

Projectmanagement

Elk jaar moet de organisatie die een FDW project leidt, verslag uitbrengen aan RVO over de voortgang. De subsidiebijdrage wordt in tussentijdse termijnen uitbetaald. In het begin zijn alle betalingen vooruitbetalingen. Lees meer over de verslaglegging op de Engelstalige FDW pagina bij Project management.

Communiceren over FDW en logo gebruiken

Bent u een samenwerkingspartner van FDW? En communiceert u over een FDW-project door het publiceren van een artikel, video of ander soort bericht? Vergeet dan niet om ook FDW, RVO en/of de Nederlandse overheid te noemen in uw communicatie. U kunt bijvoorbeeld de volgende tekst gebruiken:

"In dit project werken wij samen met het Fonds Duurzaam Water (FDW), een programma van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met FDW stimuleert RVO publiek-private samenwerking in de watersector, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken."

Wilt u een logo gebruiken van RVO, het ministerie van Buitenlandse Zaken of de Nederlandse overheid? Stuur ons dan een e-mail.

Meer informatie en Publicaties

Kijk voor meer informatie over het Fonds Duurzaam Water op de Engelstalige pagina Sustainable Water Fund (FDW).

Engelstalige FDW publicaties vindt u op de Engelstalige pagina Sustainable Water Fund (FDW).

Lees de Vice Versa publicatie 'De wereld van het water', met 3 FDW projecten in Egypte (p.20), Kenia (p.30) en de Filipijnen (p.42).

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.