Eco-innovatie in Horizon 2020

Meer artikelen
Horizon 2020 | Onderzoek en Innovatie

Horizon 2020 biedt ook veel kansen voor eco-innovatie.

De meeste onderwerpen vindt u in het werkprogramma van maatschappelijke uitdaging 5: 'Climate Action, Environment, Resource Efficiency and Raw Materials' en in het werkprogramma van Cross-cutting activities (Focus Areas). Daarnaast in de oproep onder het mkb-instrument: 'Boosting the potential of small businesses in the areas of climate action, environment, resource efficiency and raw materials' (SMEInst-11). 

Binnen het werkprogramma van maatschappelijke uitdaging 5 zijn ook nog andere calls die inhoudelijk aansluiten op het 'oude' CIP Eco-Innovation programma.

Heeft u een een projectidee dat mogelijk past binnen één van de eco-innovatieve Horizon 2020 calls? Laat uw idee dan toetsen door RVO. Download het projectidee-formulier (het Word-document), vul het in en mail het naar het  e-mailadres horizon.environment@rvo.nl. Wij nemen dan contact met u op.

LIFE programma

Het LIFE programma biedt ook mogelijkheden voor eco-innovatief mkb.

Europese Commissie

Meer informatie over Eco-innovation vindt u op de website van de Europese Commissie. Bekijk in de database van Eco-Innovation in welke toegekende projecten ook Nederlandse partijen hebben deelgenomen.

Download:

Service menu right