Slim, groen en geïntegreerd Transport in Horizon 2020

Meer artikelen
Transport

De maatschappelijke uitdaging ‘Smart, Green and Integrated Transport’ is een onderzoeksprogramma van de EU.

Het richt zich op:

  • Mobiliteit en bereikbaarheid binnen de EU.
  • Klimaat en milieuvriendelijk transport.
  • Veilig transport
  • De concurrentiekracht van de EU transportindustrie.

Transport is vervoer van mensen en goederen, over de weg, over het water, over het spoor en door de lucht. Het omvat zowel de voertuigen en de infrastructuur als het gedrag van de gebruikers.

Het programma is met name interessant voor organisaties die unieke expertise of capaciteiten hebben en de ambitie om in Europa actief te zijn of dat al zijn.

Het programma werkt met ‘topics’ die een specifieke uitdaging neerleggen. Wanneer een van die ‘topics’ aansluit bij de eigen ambitie en capaciteiten heeft het zin om mee te doen in dit programma.

Budget

Het budget voor de periode 2014-2020 bedraagt circa € 6 miljard. Er zijn ieder jaar verschillende uitdagingen op verschillende onderwerpen.

Het programma is in de volgende onderdelen geknipt:

De laatstgenoemde 4 onderdelen zijn ‘Joint Undertakings’. Hierin werken industrie en EU samen aan onderzoek en ontwikkeling.

De budgetverdeling tussen de 7 onderdelen is hieronder aangegeven. De onderdelen Mobility for Growth, Green Vehicle en Automated Road Transport vormen samen de werkprogramma’s voor 'Smart, Green and Integrated Transport'.
Verdeling budget Smart Green and intergrated Transport
De budgetverdeling tussen de 7 onderdelen

Voorwaarden

De voorwaarden zijn in detail beschreven bij de verschillende calls. Een voorstel moet bijna altijd ingediend worden door tenminste 3 organisaties uit 3 landen. CleanSky2 is hier een uitzondering op. Hierin kunnen partijen alleen een voorstel indienen.

Aanvragen

Ieder van de 7 hierboven genoemde onderdelen heeft jaarlijks een of meer oproepen voor voorstellen die specifieke uitdagingen oplossen. Deze zijn te vinden op het Participant Portal van de Europese Commissie. Wilt u op de hoogte blijven van de uitdagingen die gepubliceerd worden? Neem dan contact op met Team IRIS, via teamiris@rvo.nl.

Slim, groen en geïntegreerd Transport in de praktijk

Bekijk een projectvoorbeeld van dit thema op de overzichtspagina met filmpjes over Horizon 2020.

Benieuwd naar goedgekeurde projecten? Bekijk dan het projectenoverzicht op Cordis, de database van de Europese Commissie met een overzicht en resultaten van EU-gefinancierde onderzoeksprojecten. U kunt daarin ook filteren op Nederlandse deelnemers.

Op de hoogte blijven

Bekijk onze nieuwsberichten over Horizon 2020, of kopieer onze Horizon 2020-feed naar uw feedreader. Wilt u de wekelijkse RVO.nl-nieuwsbrief ontvangen? Geef dan uw e-mailadres en de voor u relevante thema’s (agrarisch, duurzaam, innovatief en/of internationaal ondernemen) aan ons door.

In onze Horizon 2020-evenementenkalender vindt u verschillende Horizon 2020 evenementen. Tot slot heeft het transportprogramma een klankbordgroep die 2 keer per jaar bijeenkomt. Wilt u hieraan deelnemen, stuur dan een bericht naar Team IRIS, via teamriris@rvo.nl.

Wet- en regelgeving

De voorwaarden voor verschillende calls zijn te vinden op het Participant Portal van de Europese Commissie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit programma, neemt u dan contact op met het National Contact Point Transport. U vindt deze in het overzicht met NCP's.

Service menu right