Juridisch financiële basiscursus | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Juridisch financiële basiscursus

05-01-2021

Neemt uw organisatie deel aan een Horizon 2020-project of gaat zij dat in de toekomst doen? En bent u nog niet bekend met de specifieke juridische en financiële voorwaarden waaraan u bij deelname moet voldoen? Dan is deze Juridisch financiële basiscursus iets voor u!

De cursus richt zich op controllers, boekhouders, administratief medewerkers, projectmanagers, liaison/grant-officers of eigenaars van een eenmansbedrijf.

Leerdoelen

In deze basiscursus leert u hoe u de administratie van een Horizon 2020-project moet voeren. Ook leert u met welke Brusselse regels en procedures u bij de uitvoering van een Horizon 2020-project te maken krijgt.
Na afloop heeft u:

  • inzicht in de rechten en plichten van uw organisatie bij deelname aan een Horizon 2020-project;
  • kennis over welke kosten u kunt declareren in een project, en hoe u deze correct moet berekenen;
  • kennis van het online beheren van de financiën van een project via het ‘Research Participant Portal’ van de Europese Commissie;
  • kennis van de procedures die de Europese Commissie hanteert. Dit komt met name van pas  bij het indienen van kostendeclaraties, bij het maken van wijzigingen in uw project of bij het uitvoeren van een audit in uw organisatie.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan de Juridisch financiële basiscursus of een andere Horizon 2020 training? U vindt alle trainingen terug in de agenda van Horizon 2020.

Meer informatie?

Voor meer informatie stuurt u een e-mail naar teamiris@rvo.nl.

Locatie en tijd

De cursus duurt een hele dag en vindt plaats in de Jaarbeurs (MeetUp) in Utrecht. De cursus begint om 9.30 uur en bevat een lunch.

Kosten

De kosten bedragen € 150 inclusief btw.

Annuleren: Tot 1 week voor aanvang van de aangevraagde training kunt u kosteloos annuleren. Dit kan alleen schriftelijk (bij voorkeur per e-mail naar teamiris@rvo.nl). Na die tijd zijn wij helaas genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen als administratiekosten.

Deelnemen

Alle trainingen vindt u terug in de agenda van Horizon 2020.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe trainingsdata? Stuur dan een e-mail naar teamiris@rvo.nl.

Om deel te nemen aan deze training heeft u een laptop met spreadsheetprogramma nodig. Hier moet u zelf voor zorgen. Uit ervaring is gebleken dat een tablet niet voldoet.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.