Service menu right

Voorwaarden organisatoren handelsmissies en beursinzendingen (SIB)

Organiseert u een collectieve activiteit? En wilt u dat uw deelnemers gebruik kunnen maken van de missievoucher van de regeling Starters International Business? Houd dan rekening met de voorwaarden.

Voorwaarden

  • De organisator is een Nederlandse private partij.
  • De organisator zorgt voor een openbare publicatie van de activiteit.
  • De activiteit is een handelsmissie. Dit kan zijn:
    - een georganiseerde, meerdaagse reis met meerdere mkb-ondernemingen naar een buitenlandse markt met eigen én gezamenlijke programmaonderdelen;
    - een collectieve beursinzending: een aantal mkb-ondernemingen dat meedoet aan een buitenlandse vakbeurs.
  • De collectieve activiteit is niet in Nederland of het Caribisch deel van het Koninkrijk. Er is geen medefinanciering door de Nederlandse overheid of Europees bestuursorgaan. Een voorlichtingsbijeenkomst of netwerkreceptie door het Nederlandse postennetwerk in het land van de activiteit mag wel.

(Mede-)organisatoren van een handelsmissie of beursinzending kunnen zelf geen missievoucher aanvragen.

Publicatie van activiteiten

De organisator moet de activiteit openbaar publiceren. Bijvoorbeeld publicatie op de eigen website. Ook kunt u de activiteit plaatsen op Internationaalondernemen.nl. Dit is de portal van het netwerk Internationaal Ondernemen, een samenwerking tussen overheid en diverse private partijen. De portal is het centrale informatiepunt voor ondernemers die zaken (willen) doen in het buitenland. U vindt daar zowel missies en beursinzendingen, als workshops en trainingen in Nederland en in het buitenland.

De website heeft een eigen redactie, die eisen stelt aan de publicatie van een activiteit. Zo moet u activiteiten ruim op tijd aanmelden.

Afstemmen met andere organisaties

Tip: houd in uw planning rekening met activiteiten van andere (overheids)organisaties in het betreffende land. Ook is het slim om uw plannen af te stemmen met de Nederlandse ambassade, het Consulaat-Generaal of de Netherlands Business Support Office (NBSO) in het land.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.