Service menu right

MIA en Vamil

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

  • Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.
  • Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Elektrisch rijden

U kunt fiscaal voordeel krijgen voor elektrisch rijden als u investeert in waterstofauto’s en volledig elektrische auto's. Ga voor meer informatie naar Elektrisch rijden - MIA\Vamil.

Budget

Het budget voor 2019 voor MIA is € 114 miljoen. Voor Vamil is dit jaar € 25 miljoen beschikbaar. Heeft u vragen over de uitputting van het budget? Ga dan naar de veelgestelde vragen.

Milieulijst 2019

Op 27 december 2018 is de Milieulijst 2019 gepubliceerd in de Staatscourant. Op de Milieulijst staan ongeveer 290 investeringen (bedrijfsmiddelen). Ze zijn minder milieubelastend en gaan vaak verder dan wat de wet voorschrijft.

Aanvragen

U kunt MIA en/of Vamil binnen 3 maanden na aankoop van het bedrijfsmiddel aanvragen bij RVO.nl. Zorg ervoor dat u tijdig in het bezit bent van eHerkenning. Betrouwbaarheidsniveau 1 (eH1) is voldoende. U vraagt MIA en/of Vamil aan via mijn.rvo.nl.