Duurzame recyclebare bitumineuze of EPDM-dakbedekking | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Duurzame recyclebare bitumineuze of EPDM-dakbedekking


a. bestemd voor: het bedekken van platte of licht hellende daken waarbij de dakbedekking door de producent aan het einde van de levensduur gegarandeerd wordt ingenomen, wat blijkt uit de garantievoorwaarden, en wordt hergebruikt of wordt gerecycled tot grondstoffen voor nieuwe dakbedekking, met:
1. een beloopbare eenlaags bitumineuze dakbedekking, die:
- een duurzaam alternatief vormt voor de gebruikelijke tweelaags bitumineuze daksystemen bestaande uit een onder- en bovenlaag,
- mechanisch wordt bevestigd, niet geballast is en waarbij uitsluitend de overlappen worden gelast met hete lucht zonder gebruik te maken van branders, en
- geen zand, grind of leislag bevat, of
2. een homogeen niet-betalkt EPDM-membraan, dat:
- mechanisch wordt bevestigd met behulp van een inductielasapparaat, en
- is opgebouwd uit meerdere banen onderling verbonden middels hot-bonding naden,

b. bestaande uit: een eenlaags bitumineuze dakbedekking of homogene EPDM-dakbedekking en de bijkomende kosten voor het aanbrengen van de dakbedekking en al dan niet een inductielasapparaat voor het bevestigen van de EPDM-dakbedekking.

Een investering in duurzame recyclebare dakbedekking als onderdeel van een duurzaam gebouwproject dat gemeld is onder één van de bedrijfsmiddelen G 6100 tot en met E 6130 komt onder bedrijfsmiddel A 6312 niet in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen.

Icoon Circulaire Economie
| Gewijzigd op: 20 juli 2020