MIT-regeling Topsectoren Chemie en Energie incl. thema Biobased

Meer artikelen
MIT-regeling Topsectoren Chemie en Energie incl. thema Biobased

De chemische industrie maakt en bewerkt producten door de chemische samenstelling van bestaande stoffen te veranderen. In de categorieën basischemie, voedingsingrediënten, coatings en high performance materialen hoort Nederland tot de top.

Ook de chemische industrie heeft te maken met het probleem dat grondstoffen opraken of niet eenvoudig beschikbaar zijn. Maar dit biedt ook mogelijkheden. De chemische sector en wil een leidende rol nemen in de overgang naar de groene chemie. Dit betekent duurzame en milieuvriendelijke grondstoffen gebruiken.

Doelstellingen MIT-regeling Chemie en Energie

Met de MIT-regeling Chemie en Energie stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat mkb-ondernemers om binnen de topsectoren samen te werken en te innoveren. Het doel is de overgang naar een groene chemie en een betrouwbare, betaalbare en schone energievoorziening. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is verantwoordelijk voor de uitvoering van de MIT.

Topsector Energie

De Topsector Energie ziet energie-innovatie als essentieel om de doelen van groen en groei te halen. Op de korte termijn (2020) is energie-innovatie een kostensnijder. Energie-innovaties verlagen de kosten voor het verminderen van de CO2-uitstoot, het ontwikkelen van hernieuwbare energiebronnen en het slimmer benutten ervan. Op de lange termijn (2050) draagt de ontwikkeling van nieuwe technieken bij aan de transitie naar een CO2 arme Nederlandse energiehuishouding.

Topsector randvoorwaarden

Aanvragen moeten passen binnen de thema's van deze topsector. De thema's van deze topsector vindt u in de bijlage onder aan deze pagina.

Meer informatie

Topsector chemie
Topsector energie

 

Service menu right