Service menu right

Ontwikkelingsrelevante Infrastructuurontwikkeling (ORIO)

Gesloten

ORIO is destijds opgezet om de ontwikkeling, implementatie en exploitatie van goed functionerende projecten voor publieke infrastructuur in ontwikkelingslanden te stimuleren. Het is een ongebonden regeling.

De minister van Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking heeft in 2014 besloten het ORIO-programma stop te zetten. Het is niet meer mogelijk om aanvragen in te dienen.

Op 16 juni 2015 is een nieuw aangepast programma gestart voor publieke infrastructuur onder de naam Development Related Infrastructure Investment Vehicle (DRIVE).

ORIO-projecten

Bestaande ORIO-projecten handelt RVO.nl volgens de gemaakte afspraken af.

U vindt alle ORIO-projecten op de website Aiddata.rvo.nl. Deze website biedt een totaaloverzicht van projecten die RVO.nl uitvoert op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. U kunt filteren op onder meer locatie, sector en programma.

Inspiratie opdoen?

Andere ondernemers maken al succesvol gebruik van DRIVE, D2B en ORIO. Lees hun ervaringen en tips in de praktijkverhalen.

Infrastructurele aanbestedingen

Aanbestedingen voor infrastructurele projecten van de programma's Develop2Build (D2B), DRIVE en ORIO vindt u op de pagina Infrastructurele aanbestedingen.