Service menu right

Oranje Handelsmissiefonds (OHMF)

Tijdelijk gesloten

Gezocht: succesvolle Nederlandse ondernemers met internationale ambities. Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) zoekt onderscheidende ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf met een exportdroom.

Het maakt daarbij niet uit of u al in het buitenland actief bent of juist een nieuwe markt wilt betreden. 10 winnaars krijgen een jaar lang hulp om de stap naar het buitenland succesvol te zetten.

Wilt u op de hoogte blijven over de OHMF-editie van 2020? Meld u zich dan aan via de voorinschrijving.

10 bedrijven

Het Oranje Handelsmissiefonds is 7 jaar geleden opgericht door de ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ieder jaar maken 10 bedrijven kans op ondersteuning bij het opbouwen van een internationaal netwerk. Vaak hebben deze bedrijven zelf niet het netwerk, de armslag of het geld om zelfstandig de buitenlandse markt te verkennen. Het Oranje Handelsmissiefonds helpt deze ondernemers daarbij.

Waarom meedoen?

Het winnen van het fonds opent letterlijk deuren in het buitenland, die normaal gesloten blijven. De winnaars gaan op handelsmissie en komen in contact met mensen die ze normaal niet spreken. Dat draagt allemaal bij tot het bereiken van hun hogere doel: sneller starten in het beoogde exportland. Sommige eerdere winnaars verwerkten al binnen een jaar hun eerste buitenlandse orders.

De winnaars krijgen onder andere 2 KLM-vliegtickets en advies van experts van RVO, Evofenedex en ING. RVO brengt u in contact met de Nederlandse ambassades in het buitenland en winnaars gaan mee op handelsmissie. Tijdens deze missie ontmoet u potentële handelspartners. U ziet uw internationale netwerk hierna groeien.

Inschrijven

De inschrijving voor het Oranje Handelsmissiefonds voor 2020 opent binnenkort. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u zich dan aan via de voorinschrijving.

Deelname is gratis. Een jury selecteert 10 winnaars. De jury bestaat uit experts op het gebied van internationaal zakendoen. Zij kiezen de winnaars op basis van de kracht van hun product of dienst, hun ambitie en de motivatie om in een bepaald land succesvol te zijn.

OHMF in de praktijk

Foto OHMF Filmpje Winaar 2017

Bekijk voor meer inspiratie onderstaande YouTube-video's van eerdere winnaars of lees hun succesverhalen.