Oranje Handelsmissiefonds (OHMF)

De inschrijving is gesloten.

Bent u een succesvolle Nederlandse ondernemer met internationale ambities? Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) zoekt onderscheidende ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf met een exportdroom.

Het maakt daarbij niet uit of u al in het buitenland actief bent of juist een nieuwe markt wilt betreden. 10 winnaars krijgen een jaar lang hulp om de stap naar het buitenland succesvol te zetten.

6e editie

Het Oranje Handelsmissiefonds is 6 jaar geleden opgericht door de ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Ieder jaar maken 10 bedrijven kans op ondersteuning bij het opbouwen van een internationaal netwerk. Vaak hebben deze bedrijven zelf niet het netwerk, de armslag of het geld om zelfstandig de buitenlandse markt te verkennen.

Waarom meedoen?

Het winnen van het fonds opent letterlijk deuren in het buitenland, die normaal gesloten blijven. De winnaars gaan op missie en komen in contact met mensen die ze normaal niet spreken. Dat draagt allemaal bij tot het bereiken van hun hogere doel: sneller starten in het beoogde exportland. Sommige eerdere winnaars verwerkten al binnen een jaar hun eerste buitenlandse orders.

De winnaars krijgen onder andere 2 KLM-vliegtickets en advies van experts van ING en RVO.nl. RVO.nl brengt u in contact met de Nederlandse ambassades in het buitenland en winnaars gaan mee op handelsmissie. Tijdens deze missie ontmoet u potentële handelspartners. U ziet uw internationale netwerk hierna groeien.

Inschrijven

U kunt zich niet meer inschrijven. Dit kon van 18 juni tot en met 9 september 2018.

Deelname is gratis. Een jury zal 10 winnaars selecteren. De jury bestaat uit experts op het gebied van internationaal zakendoen. Zij kiezen de winnaars op basis van de kracht van hun product of dienst, hun ambitie en de motivatie om in een bepaald land succesvol te zijn.

Winnaars worden begin november bekendgemaakt.

OHMF in de praktijk

Service menu right