Photonics Topsector HTSM

Vanwege de unieke eigenschappen van licht, is Photonics (fotonica) door de EU benoemd tot één van de Key Enabling Technologies binnen vele toepassingsgebieden, waaronder Health & Lifescience.

Het mkb in Nederland bedient, naast enkele grote spelers, winstgevende nichesegmenten in alle relevante marktsectoren. Fotonica is dan ook één van de 'ruggengraat'-technologieën van de HTSM sector.
Op de website van Holland High Tech vindt u de roadmaps binnen de topsector HTSM, waaronder die voor fotonica: http://www.hollandhightech.nl/nationaal/innovatie/roadmaps/photonics

Photonic Devices

Photonic Devices zijn een onderdeel van het vakgebied Fotonica. Het Innovatie Onderzoeksprogramma (IOP) Photonic Devices heeft een grote rol gespeeld in het verder doorontwikkelen van geïntegreerde fotonica. Onderaan de IOP-pagina vindt u twee video's die een toelichting geven op de toepassingen en mogelijkheden van (geïntegreerde) fotonica.
Dit onderzoeksprogramma is gesloten. De Vereniging Photonics NL pakt deze ontwikkeling verder op.

PhotonicsNL

De nieuwe vereniging PhotonicsNL heeft als belangrijke doelstelling om in Nederland het grote belang van dit nieuwe vakgebied onder de aandacht te brengen van het bedrijfsleven. Het gaat hierbij om nieuwe kansen, nieuwe bedrijvigheid en nieuwe werkgelegenheid.
 

Service menu right