Positieve lijsten - MIA\Vamil | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Positieve lijsten - MIA\Vamil

03-05-2021

Investeert u als ondernemer in een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Wilt u weten of een bedrijfsmiddel aan de eisen voor de MIA\Vamil voldoet? Kijk dan of het op een van de positieve lijsten staat.

Op de positieve lijsten staan de merken en typen bedrijfsmiddelen waarvan bij ons bekend is dat deze aan de eisen voor de MIA\Vamil voldoen. De lijsten zijn samengesteld op grond van informatie die de leveranciers hebben verstrekt.

Niet op de positieve lijst?

Een positieve lijst is een hulpmiddel bij het aanvragen. Het is mogelijk dat een bedrijfsmiddel aan de eisen voldoet, maar (nog) niet op de positieve lijst staat. Het middel kan dan wel in aanmerking komen voor de MIA\Vamil. Aan de vermelding op een positieve lijst kunnen geen rechten worden ontleend.

Bedrijfsmiddel laten opnemen

Wij actualiseren de positieve lijsten elk kwartaal. Wilt u een bedrijfsmiddel (merk en type) laten opnemen op de positieve lijst? Dan kunt u een verzoek sturen naar miavamil@rvo.nl. Zorg dat u het opnameverzoek onderbouwt met informatie waaruit blijkt dat het bedrijfsmiddel voldoet aan de technische eisen. Voorbeeld: voor opname op lijst 4310 is een NOx-emissierapport nodig.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.