Service menu right

Compacte Thermo akoestische Warmtepomp voor de Behouwde Omgeving

Doel:
Projectdoel is het ontwikkelen van een prototype compacte TAWP voor decentrale verwarming en koeling van gebouwen met een COP van 3,5 tot 4,0 (lucht/water) en een thermisch vermogen van 1kW. Dit draagt bij aan compacte, goedkope en efficiënte ontwikkelingen op het gebied van warmtepomptechnologie in de gebouwde omgeving.

Korte omschrijving:
Een compacte TAWP van 1kW wordt ontworpen, gefabriceerd en getest. Als basis dient een bestaande compacte laboratorium TAWP van circa 200 W dat verbeterd en opgeschaald wordt door ECN. Teamwork Technology ontwerpt, bouwt en test een nieuwe aandrijving waarin door toepassing van een innovatieve afdichting een veel hoger rendement wordt behaald. Het technisch prototype wordt ook aan een praktijkproef onderworpen door Schouten Techniek. Blue Heart Energy bewaakt de visie en ontwikkelaspecten gekoppeld aan toekomstige massaproductie en commercialisering.

Aanleiding:
Voor het opwekken van duurzame warmte (en koude) in de gebouwde omgeving is nog geen structurele oplossing zoals voor opwekking van duurzame elektriciteit. Verwarmen en koelen met elektrische warmtepompen is een logische oplossing. De thermo akoestische warmtepomp (TAWP) heft de knelpunten van bestaande warmtepompen op en maakt de warmtepomp betaalbaar.

Resultaat:
Het project levert een prototype thermo akoestische warmtepomp met een voor decentrale verwarming en koeling representatief vermogen en temperatuurniveau in een woningen. Een conceptueel ontwerp van de commerciële TAWP in combinatie met een techno- economische haalbaarheidsanalyse vormt het eindresultaat van dit project.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.