Service menu right

Innovatieve Middenmotor Technologie voor elektrische fietsten

Advancing Technologies (Advatech) is een onafhankelijk aandrijftechnologie expertisecentrum, opgericht in 2005 en gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven sinds 2013. Advatech wil een tweede marktsegment, de e-bike markt, bereiken met een innovatief aandrijfproduct naast de high-end fietsmarkt waar het momenteel in actief is. Het transmissieproduct dat uit het haalbaarheidsproject naar voren komt, wil Advatech samen met de productiepartijen in de regio toeleveren aan de internationale TIER1s die een middenmotor systeem verkopen aan de OEM’s. Aanleiding voor de haalbaarheidsstudie is de toenemende vraag naar middenmotor aandrijvingen voor elektrische fietsen. Om als leverancier van aandrijflijn technologie onderscheidend te kunnen zijn met een dergelijke middenmotor is het belangrijk om nieuwe functies te kunnen combineren in deze aandrijving. Advatech gaat onderzoeken of het technisch en economisch haalbaar is om een innovatief transmissieproduct te integreren in de middenmotor aandrijfunit. Het haalbaarheidsproject is gericht op de volgende kennis/technologieën:
1. Continue Variabele Transmissie (CVT) technologie toepasbaar in een middenmotor aandrijfunit voor elektrische fietsen.
2. Naafversnelling technologie toepasbaar in een middenmotor aandrijfunit voor elektrische fietsen.
3. Wireless technologie voor het automatisch schakelen van de transmissie op basis van de input van de berijder.
De resultaten van het haalbaarheidsproject, zijnde patenten, prototypes en een economisch ontwikkel- en terugverdienplan zijn bedoeld voor Advatech, haar productiepartners en voor klanten die vroegtijdig willen investeren in de productontwikkeling. Middels het leveren van innovatieve en baanbrekende aandrijftechnologie voor de e-bike markt maakt Advatech het mogelijk voor zijn klanten de geambieerde marktposities te bereiken, met een eigen omzetpotentieel tussen de 20M en 100M EUR.