Service menu right

MINI

Doel:
Eneco zal investeren in de MINI, om deze voor het eerst in de markt toe te passen.

Korte omschrijving:
Middels een demonstratie van 120 woningen, worden een aantal onderzoeksvragen beantwoord. Deze hebben betrekking op de specifieke besparing in verschillende situaties, de wisselwerking tussen de MINI en de gebruiker en mogelijk nog technische finetuning.

Aanleiding:
Besparing van energie in gebouwen is een belangrijke doelstelling van overheden op nationaal en Europees niveau. In Nederland echter loopt de daadwerkelijke besparing achter op de doelstellingen die zijn geformuleerd.

Reguliere ventilatie warmtepompen (vwp) halen energie uit uitstromende ventilatielucht, welke wordt teruggegeven aan het verwarmingssysteem. Vereiste van de woning is dat deze een afzuiging bezit met ventilatoren (ventilatie type C). Het is een hybride systeem die samenwerkt met een conventionele CV-ketel. Dit is essentieel voor de transitie naar een duurzame energielevering. Voorafgaand aan dit demonstratieproject heeft Inventum samen met Eneco de MINI ontwikkeld.

De technische innovaties (die met name terugkomen in de besparing, de beperkte afmetingen en het installatiegemak) hebben ertoe geleid dat deze ook in bestaande woningen met natuurlijke ventilatie kan worden gebruikt. Samen met de lage prijs wordt zo een grote markt beschikbaar, en kan een significante energiebesparing worden gerealiseerd. Dit kan zonder grote investeringen te doen, omdat de MINI geschikt is voor het bestaande energienetwerk.

Resultaat:
Na afloop van de demonstratie zal de MINI grootschalig in de markt worden geïntroduceerd door Eneco, die enige afnemer is van de MINI. Binnen 2 jaar zal de MINI ook in het buitenland worden verkocht. Eneco is al in het buitenland actief, wat de uitrol vergemakkelijkt.

Door de significante besparing, de lage prijs en het verwachte marktaandeel levert dit project zeer rendabele businesscases op, voor zowel Inventum als Eneco, en ook de eindgebruiker.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.