Risico's dekken voor aardwarmte 2017 | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Risico's dekken voor aardwarmte 2017

Gesloten
01-04-2021

Wilt u als ondernemer investeren in een aardwarmteproject? De regeling Risico’s dekken voor aardwarmte (RNES Aardwarmte) verzekert uw bedrijf tegen de financiële risico's van misboring bij een aardwarmteproject.

U betaalt vooraf een premie en in ruil daarvoor keert de regeling uit als een boring een teleurstellend resultaat heeft. Op 15 mei 2017 ging de regeling Risico’s dekken voor aardwarmte (RNES Aardwarmte) voor de zesde keer open. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het gebruik van aardwarmte als duurzame energiebron.

Budget

Het beschikbare bedrag voor de zesde openstelling is € 33,15 miljoen.

Verdeling budget over de projecten

Categorie

Bedrag 

Maximale subsidie per project

Regulier project€ 14,45 miljoen€ 11,05 miljoen
Diep project € 18,7 miljoen€ 18,7 miljoen

   

Voorwaarden

Aan een aanvraag voor RNES Aardwarmte zitten voorwaarden, beperkingen en eisen, die vindt u in de publicatie van de Staatscourant. Ten opzichte van de vijfde openstelling in 2015 veranderen de volgende zaken:

  • Het maximum bedrag per project is verhoogd.
  • Een project moet nu 12 maanden na de subsidieverlening starten. Voorheen was dat 6 maanden.
  • 2 zaken zijn gelijkgetrokken met SDE+. Dit betreft de inhoudspagina van het geologische onderzoeksrapport, en de grens tussen 'diepe' en 'reguliere' projecten De grens is nu gesteld op 3.500 m.

Na uw aanvraag

De regeling is gesloten. U kunt geen nieuwe aanvraag meer indienen. Heeft u gebruik gemaakt van de regeling? Geeft uw wijzigingen door of vraag hier vaststelling aan.

Naar uw aanvraag

Als uw project wijzigt

U bent verplicht essentiële wijzigingen en alternatieve of verbeterwerkzaamheden in uw project bij ons te melden. Een wijziging geeft u door op mijn.rvo.nl.

Vaststelling aanvragen

Na afloop van uw project laat u ons weten wat de resultaten zijn. U doet dit via puttesten en een rapport. Leveren de boringen minder op dan was voorzien? Dan stuurt u ook een kostenoverzicht mee.

Op mijn.rvo.nl vindt u het vaststellingsformulier en de formats voor eindrapportage, puttesten en einddeclaratie.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.