Voordelen van SBIR voor overheden

Meer artikelen
Aanbesteden van innovaties

Niet voor alles is nog een kant en klare oplossing voorhanden. Met SBIR nodigt u bedrijven uit om innovatief met u samen te werken om producten en diensten te ontwikkelen voor maatschappelijke vraagstukken.

Een precommerciële inkoop (SBIR) loont want bedrijven zijn creatief, snel, flexibel en zeer capabel kennis te verwerken tot een concreet product of een concrete dienst. Bedrijven hebben er alle belang bij dat hun ontwikkeling leidt tot een commercieel product dat ze kunnen verkopen.

Een SBIR-traject kost de overheid, afhankelijk van het vraagstuk, 300.000 tot enkele miljoenen euro's en levert meerdere bruikbare antwoorden op voor een vraagstuk. Informatie over projecten is beschikbaar in de brochure 'SBIR – The power of public procurement: innovative solutions to societal challenges', deze vindt u op de pagina Publicaties.

Het SBIR programmabureau adviseert en organiseert

Neem vrijblijvend contact op met het SBIR programmabureau om te bespreken of SBIR een bijdrage kan leveren aan uw beleidsopgave. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kan u niet alleen adviseren over SBIR, maar is in staat om het hele SBIR proces voor u te organiseren. Onze ervaring met SBIR zorgt er voor dat alle juridische aangelegenheden en alle organisatorische aspecten voor u op een kosteneffectieve wijze worden uitgevoerd.

Op de SBIR aanbestedingen zijn de de algemene rijksvoorwaarden van toepassing voor het verstrekken van opdrachten tot het verrichten van diensten (ARVODI).

De Europese Commissie over het aanbesteden van innovaties

De EC heeft in december 2007 een communicatie uitgegeven, waarin ze precommercieel aanbesteden door de overheid aanmoedigt en uitlegt op welke wijze dit gedaan kan worden binnen de Europese richtlijnen voor inkoop en aanbesteding. De EC ziet het als waardevolle aanvulling op het subsidie-instrumentarium.

Service menu right