Schoolmelkregeling

De schoolmelkregeling stimuleert onder meer de melkconsumptie bij kinderen. Erkende leveranciers en basis- en middelbare scholen krijgen een vergoeding om leerlingen schoolmelk te geven.

Met deze regeling wil de Europese Unie gezonden voedingsgewoontes bij kinderen stimuleren en zo de afzet van melk en zuivelproducten op de lange termijn bevorderen.

Erkenning aanvragen

Voor het schooljaar 2017-2018 kunt u geen erkenning meer aanvragen. Dit kon van 1 augustus tot en met 8 september 2017.

Schoolmelk wordt geleverd in de periode van 1 augustus 2017 tot en met 31 juli 2018. Om voor subsidie in aanmerking te komen, hebben leveranciers en onderwijsinstellingen een erkenning nodig.

Erkende leveranciers benaderen zelf de scholen waaraan zij leveren. Als een school zich heeft aangemeld bij een leverancier, dan kunnen de ouders hun kinderen opgeven voor deelname. Bij sommige leveranciers kunnen ouders van kinderen op deelnemende scholen direct een abonnement afsluiten met de leveranciers.

Budget

Voor het schooljaar 2017/2018 is circa € 2,4 miljoen beschikbaar voor de schoolmelkregeling.

Subsidie aanvragen

Heeft u als leverancier of onderwijsinstelling erkenning gekregen? Dan sturen wij u de formulieren toe, waarmee u subsidie aanvraagt. Dit kan vanaf 1 december 2017. De subsidie is voor halfvolle melk (inclusief de lactosevrije variant) en bedraagt € 0,14 per 200 ml.

Aanvragen van de subsidie, doet u per periode van levering:

  • Periode 1: augustus 2017 tot en met november 2017
  • Periode 2: december 2017 tot en met maart 2018
  • Periode 3: april 2018 tot en met juli 2018

Vragen over de schoolmelkregeling?

Leveranciers en erkende onderwijsinstellingen kunnen vragen stellen aan RVO.nl per e-mail: schoolregelingen@rvo.nl.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Schoolmelk? Meldt u zich dan aan voor de RSS nieuwsvoorziening van RVO.nl. Hoe doet u dat?

Bekijk ook de rss tips.

Wet- en regelgeving

Bekijk de voorwaarden in de wet- en regelgeving van de Regeling schoolfruit, -groente en - melk 2017.

U vindt de verordeningen over steun voor de verstrekking van groente, fruit, bananen en melk in onderwijsinstellingen op de website van EUR-lex:

Service menu right