Holland Venture Zorg Innovaties I

Holland Venture Zorg Innovaties I (HVZI) investeert in jonge innovatieve Nederlandse ondernemingen die actief zijn binnen de zorgsector en een aanzienlijke groeipotentie kennen.

Totale looptijd fonds2012 - 2022
Investeringsperiode2012 - 2017
Investeringsbudget€ 8.250.000
EZ-lening€ 4.000.000

 

Strategie

HVZI investeert in jonge innovatieve Nederlandse ondernemingen die actief zijn binnen de zorgsector en een aanzienlijke groeipotentie kennen. HVZI heeft als doel een portefeuille op te bouwen van ongeveer 10 innovatieve zorgondernemingen welke gericht zijn op innovatie in de vorm van methoden, hulpmiddelen en processen met als doel de arbeidsproductiviteit te verbeteren of de kwaliteit inzichtelijk te maken. Holland Venture ondersteunt deze ondernemingen actief bij hun ontwikkeling. Het fonds streeft met haar investeringen niet alleen naar financieel rendement, maar ook naar zorgrendement waardoor de zorg beter én goedkoper wordt. HVZI is een samenwerking tussen Holland Venture, Zorgverzekeraar Menzis en enkele andere investeerders.

Selectiecriteria

Het fonds stelt de onderstaande criteria als minimum eisen bij het eventueel aangaan van een participatie:

  • Het gezochte kapitaal wordt uitsluitend aangewend als groeikapitaal en niet ten behoeve van een uitkoop van bestaande aandeelhouders
  • Het fonds kan een meerderheidspositie of minderheidspositie met beschermende rechten verkrijgen
  • De onderneming kent een sterk en gecommitteerd management
  • De onderneming is in staat om een positieve cashflow te realiseren binnen twee jaar
  • De onderneming bouwt een strategische positie op die op termijn voor een aantrekkelijke exit kan zorgen

Doelgroep

HVZI richt zich nadrukkelijk op Nederlandse, innovatieve MKB ondernemingen die nog in de beginfase van ontwikkeling verkeren, actief zijn binnen de zorgsector en een aanzienlijke groeipotentie kennen. De ondernemingen beschikken over een uniek product of dienst welke is gebaseerd op nieuwe technologieën en/of methodieken (geen adviezen).

Door op een creatieve manier samen te werken met management teams en eigenaren van zorg gerelateerde ondernemingen en instellingen wil het Fonds antwoord geven op de toenemende maatschappelijke vraag naar innovatie in de zorg.

Beoogde resultaten

Het fonds verwacht circa 10 participaties te doen.

Fondsmanagement

De heren Hubert Verbeek en Ewout Prins voeren het fondsmanagement en zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het fonds.

Meer info

Holland Venture Zorg Innovaties I
Krijn Taconiskade 426
1087 HW AMSTERDAM
Website:  https://www.hollandventure.com
Contactpersoon: Jan-Frens van Giessel                 
Email: janfrens.vangiessel@hollandventure.com
 

Service menu right